ПСЖ немоћан без Нејмара, Реал нокаутирао Свеце, нула на Енфилду

B92
ПСЖ немоћан без Нејмара, Реал нокаутирао Свеце, нула на Енфилду

Фудбалери Реал Мадрида и Ливерпула пласирали су се у четвртину финала Лиге шампиона.

Реал је побједио Пари Сен Жермен 2:1 у реваншу у Паризу и са укупних 5:2 елиминисао једног од главних изазивача за европски трон.

С друге стране, Ливерпул и Порто су ремизирали без голова на Енфилду, па су "црвени" даље прошли захваљујући импресивних 5:0 на Драгау.

ПСЖ није имао снаге да се супротстави Мадриђанима без Нејмара да Силве. Имали су "Свеци" иницијативу у првом полувремену на Парку принчева, али јалову.

Реал је био знатно опаснији из контранапада, а голман Алфонсо Ареола је спречио Шпанце да већ у првом полувремену овјере побједу у двомечу.

Тек у завршници првих 45 минута ПСЖ је конкретно запретио голу Реала, али је и између статива Мадриђана одличан био голман Кејлор Навас.

Ипак, почетком другог полувремена Реал долази до гола одлуке. Лукас Васкес је фантастично центрирао са лијеве стране, а Кристијано Роналдо се на другој стативи се винуо високо и главом постигао 14. гол у такмичењу ове сезоне, а на деветом узастопном мечу.

Парижани су потом погубили "конце" игре, посебно се изнервирао Марко Верати који због приговора судији добија други жути картон.

Ипак, неколико минута касније ПСЖ поравнава резултат. Единсон Кавани се одлично снашао у гужви у казненом простору Реала и успио некако да угура лопту у гол.

Међутим, домаћин није успио да избегне пораз на опроштају од Европе. Десет минута прије краја послије траљаве реакције домаће одбране, Каземиро уз помоћ одбитка доноси нову побједу Реалу.

У другом мечу дана није било голова, али не због незаинтересованости двије стране. Тражио је Ливерпул побједу и на свом терену, али није успио.

"Црвени" су доминирали током 90 минута против Порта, константно нападали, али су за разлику од Драгаа било очајни у завршници. Није помогао ни улазак Мохамеда Салаха у послједњих 15 минута са клупе

Могло би се рећи да домаћин није имао ни среће, с обзиром да је Садио Мане погодио стативу у првом полувремену. Неколико минута раније је послао лопту за мало преко гола са свега неколико метара удаљености.

У другом полувремену запријетио је и Роберто Фирмино, али дефанзивци Порта стижу да га изблокирају у послједњем тренутку.

У самој завршници Порто је први пут конкретно запретио, Торес је шутирао након одбитка, али је и његов ударац изблокиран.

Најбољу шансу је два минута прије краја имао Дани Ингс, сјајни је скочио послије центаршута, шутирао је главом из непосредне близине, али је Икер Касиљас показао зашто има чак 167 наступа у елитном такмичењу.

ЛШ се наставља у среду, Манчестер сити дочекује Базел (први меч 4:0), док је дерби на Вемблију гдје Јувентус гостује Тотенхему (2:2 у Торину).

ЛШ, реванши осмине финала:
ПСЖ – Реал Мадрид 1:2 (први меч 1:3)
Кавани 71 – Роалдо 52, Каземиро 80
Ливерпул – Порто 0:0 (5:0)

Сриједа:
20:45 М. Сити – Базел (4:0)
20:45 Тотенхем – Јувентус (2:2)

13. март:
20:45 М. Јунајтед – Севиља (0:0)
20:45 Рома – Шахтјор - први меч (1:2)

14. март:
18:00 Бешикташ – Бајерн (0:5)
20:45 Барселона – Челси (1:1)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана