PSŽ milijarda dovoljna za utješne trofeje

Dušan Repija
PSŽ milijarda dovoljna za utješne trofeje

Pariz - Fudbaleri Pari Sen Žermena osvojili su Kup Francuske pobjedom nad trećeligašem Erbjeom rezultatom 2:0 i tako došli do četvrtog trofeja ove sezone.

Za Parižane je to rekordni 12. trofej u Kupu, a do “triple krune” su došli pošto su već obezbijedili titule u Ligi 1 i Liga kupu Francuske. Izabranici Unaja Emerija su prethodno osvojili i Superkup Francuske. Osvojiti četiri pehara u sezoni uspjeh je vjerovatno za svaki klub na svijetu, ali ne i za “svece”, koji osam sezona pokušavaju da naprave iskorak u Evropi. Kako njihovi vlasnici iz Katara predvođeni Naserom al Kelaifijem praktično igraju popularni “Fudbal menadžer” u realnom svijetu, sigurno ih ne zadovoljava dominacija u zemlji evropskog vicešampiona i žele mnogo više. Od ulaska u klub unijeli su skoro 1,1 milijardu evra, ali osim trofeja u domaćim takmičenjima ništa više im ne polazi za rukom. Želja je svakako Liga šampiona, koja je začarano takmičenje za ovaj klub ma koliko se vlasnici trudili da obezbijede maksimalne preduslove za odlazak do samog kraja.

Pokušali su sa Zlatanom Ibrahimovićem, Tijagom Silvom, Ezekjelom Lavecijem, Edinsonom Kavanijem, Anhelom di Marijom, Nejmarom, ali epilog je uvijek bivao isti, jer dalje od četvrtfinala nisu mogli. Sa klupe su pokušavali Loran Blan, Karlo Anćeloti i još uvijek aktuelni Unaj Emeri, koji je već obavijestio javnost da odlazi na kraju sezone. Stručnjak koji je dva puta sa Seviljom osvojio Ligu Evrope nije uspio da napravi iskorak, pa je odlučio da se povuče poslije dva neuspješna pokušaja.

Ko će preuzeti palicu još nije poznato, a kao kandidati se pominju Arsen Venger i Antonio Konte, ali je jasno ko god da dođe imaće težak posao. Karma je ponekad mnogo jača od bjesomučnog trošenja miliona, pa i onda kada PSŽ dobije Barselonu sa 4:0 u prvom meču, kao što je bio slučaj prošle sezone. Doduše, tada su prste umiješali i sudije, ali bez obzira na sve, potrošiti više od milijardu evra, a ne ući bar u finale ili polufinale nije nasljeđe koje će obradovati novog trenera. Pogotovo što vlasnici zahtijevaju rezultat odmah, jer su sigurno prije ulaska u klub računali da će u ovo vrijeme imati bar jedan trofej o kojem toliko maštaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana