Ognjen Koroman za Glas Srpske: Siti će tek biti na najvišem nivou

Dušan Repija
Ognjen Koroman za Glas Srpske: Siti će tek biti na najvišem nivou

Nion - Dvije ekipe koje u ovom trenutku igraju možda i najatraktivniji fudbal, Liverpul i Mančester siti odmjeriće snage u četvrtfinalu Lige šampiona, dok će prošlogodišnje finale ponoviti Juventus i Real Madrid.

Žrijeb u Nionu spojio je još Sevilju i Bajern, dok bi najlakši posao od favorita trebalo da ima Barselona koja će igrati sa Romom. Iako u ovoj fazi takmičenja nema loših klubova već samo dobrih i boljih, najviše vatre očekuje se u engleskom okršaju. Poznato je da Pep Gvardiola i Jirgen Klop igraju na gol više, a kada se sastanu njihove ekipe, bukvalno pršti na sve strane. Iako je u prvom meču doživio katastrofu (0:5) u Mančesteru, Liverpul je uspio da nanese jedini poraz Sitiju ove sezone u Premijer ligi (4:3) s tim što su "građani" sa dva gola ublažili poraz u samom finišu meča. Važnost dvomeča vjerovatno će početkom aprila bar donekle smanjiti efikasnost, međutim, obojici trenera u krvi je napadačka igra, pa su u skladu s tim i sastavili ekipe. Bivši reprezentativac Srbije Ognjen Koroman više šansi daje Sitiju.

- Do sada su pokazali daleko najviše od svih ekipa, ali mislim da će tek u finišu sezone podići formu na najviši nivo. Liverpul je takođe dobar i bio bi favorit protiv većine drugih protivnika, ali ovako, mislim da se njihov put ovde završava - rekao je Koroman.

U dvomeču Reala i Juventusa, fudbaler sa Pala prednost daje Italijanima.

- Ovo je Realovo takmičenje, ali mislim da je red došao na Juventus. Kada su preživeli Totenhem, verujem da mogu mnogo, možda i do samog kraja, iako im niko ne daje previše šansi. Kao ofanzivni fudbaler ne simpatišem previše golmane, ali sam od drugara koji poznaju Đanluiđija Bufona čuo da je odličan čovek, tako da bih voleo da u penziju ode sa trofejom koji mu nedostaje. Kada pogledamo ostale ekipe, realnije je da se to ne desi, ali ne bi bio prvi put da ne pobedi ekipa koja je najkvalitetnija - rekao je Koroman.

Čovjek koji početkom jula organizuje kamp na Jahorini za dječake rođene u periodu od 2001. do 2011. godine u preostala dva meča veliku prednost daje Barseloni i Bajernu.

Parovi četvrtfinala

Juventus - Real Madrid

 (3. april, revanš 11. april)

Sevilja - Bajern

 (3. april, revanš 11. april)

Barselona - Roma

 (4. april, revanš 10. april)

Liverpul - Mančester s.

 (4. april, revanš 10. april)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana