Огњен Короман за Глас Српске: Сити ће тек бити на највишем нивоу

Душан Репија
Огњен Короман за Глас Српске: Сити ће тек бити на највишем нивоу

Нион - Двије екипе које у овом тренутку играју можда и најатрактивнији фудбал, Ливерпул и Манчестер сити одмјериће снаге у четвртфиналу Лиге шампиона, док ће прошлогодишње финале поновити Јувентус и Реал Мадрид.

Жријеб у Ниону спојио је још Севиљу и Бајерн, док би најлакши посао од фаворита требало да има Барселона која ће играти са Ромом. Иако у овој фази такмичења нема лоших клубова већ само добрих и бољих, највише ватре очекује се у енглеском окршају. Познато је да Пеп Гвардиола и Јирген Клоп играју на гол више, а када се састану њихове екипе, буквално пршти на све стране. Иако је у првом мечу доживио катастрофу (0:5) у Манчестеру, Ливерпул је успио да нанесе једини пораз Ситију ове сезоне у Премијер лиги (4:3) с тим што су "грађани" са два гола ублажили пораз у самом финишу меча. Важност двомеча вјероватно ће почетком априла бар донекле смањити ефикасност, међутим, обојици тренера у крви је нападачка игра, па су у складу с тим и саставили екипе. Бивши репрезентативац Србије Огњен Короман више шанси даје Ситију.

- До сада су показали далеко највише од свих екипа, али мислим да ће тек у финишу сезоне подићи форму на највиши ниво. Ливерпул је такође добар и био би фаворит против већине других противника, али овако, мислим да се њихов пут овде завршава - рекао је Короман.

У двомечу Реала и Јувентуса, фудбалер са Пала предност даје Италијанима.

- Ово је Реалово такмичење, али мислим да је ред дошао на Јувентус. Када су преживели Тотенхем, верујем да могу много, можда и до самог краја, иако им нико не даје превише шанси. Као офанзивни фудбалер не симпатишем превише голмане, али сам од другара који познају Ђанлуиђија Буфона чуо да је одличан човек, тако да бих волео да у пензију оде са трофејом који му недостаје. Када погледамо остале екипе, реалније је да се то не деси, али не би био први пут да не победи екипа која је најквалитетнија - рекао је Короман.

Човјек који почетком јула организује камп на Јахорини за дјечаке рођене у периоду од 2001. до 2011. године у преостала два меча велику предност даје Барселони и Бајерну.

Парови четвртфинала

Јувентус - Реал Мадрид

 (3. април, реванш 11. април)

Севиља - Бајерн

 (3. април, реванш 11. април)

Барселона - Рома

 (4. април, реванш 10. април)

Ливерпул - Манчестер с.

 (4. април, реванш 10. април)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана