Новак опет посрнуо, Чилићу титула у Квинсу

B92
Новак опет посрнуо, Чилићу титула у Квинсу

Новак Ђоковић, најбољи српски тенисер, поражен је у финалу Квинса од Марина Чилића, послије три одиграна сета, преокрета и велике 'маратонске' борбе.

Хрватски тенисер је послије три часа игре био бољи од некада најбољег играча свијета – 5:7,7:6 (4), 6:3.

Чилић је тако дошао до своје 18. титуле у каријери, а друге у Лондону на комплексу Квинса, прве послије 2012. године и побједе након дисквалификације Давида Налбандијана.

Србину су главе дошле неискоришћене прилике у другом сету, једна меч лопта пропуштена на 5:4, али и предност од 4:1 у тај-брејку и губитак шест поена заредом.

Чилић је боље почео дуел, притискао сервис Србина од самог почетка и самим тим први стигао до брејк лопти.

Укупно шест није искористио, да би у 12. гему првог сета Новак дошао до неколико брејк-сет лопти, од којих је једну искористио и тако ријешио тај дио игре у своју корист.

Други сет почео је слично као и крај првог. Ђоковић овога пута не успијева да искористи менталну предност из првог сета и пропушта неке брејк прилике, а затим Чилић стабилизује игру и успијева да дође до егала.

Ђоковић је имао прилику у десетом гему да заврши меч, али је Марин сјајним сервисом спасао меч лопту и ипак некако дошао до гема, па су сервисери били сигурни све до тај-брејка.

У тај-брејку српски тенисер је много боље почео, добро и сервирао и дошао до почетних 4:1. Ипак, Чилић опет хвата прикључак, а Новаковом петом дуплом долази и до поравнања резултата и 4:4, а онда губи још три поена и дуел одлази у одлучујући сет.

Марин је евидентно био бољи играч у трећем дијелу игре, а до побједе је стигао када је искористио другу брејк лопту у осмом гему сета, а онда изузетно мирно одсервирао за титулу, своју укупно 18. у каријери, и тиме потврдио да се на трави сјајно осјећа и да му она поприлично добро 'лежи.

Ђоковић ове АТП Тур недјеље није бранио ниједан бод, тако да га очекује 'скок' на листи, а очекује се да од понедјељка буде 17. тенисер свијета.

Ово ће бити дан уписан у историју хрватског тениса, с обзиром да су, са само неколико сати размијана, и Борна Ћорић и Марин Чилић освојили титуле на травнатим подлогама Халеа и Квинса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана