Novak na Tima u trećem kolu, pa na Rafu u četvrfinalu

B92
Novak na Tima u trećem kolu, pa na Rafu u četvrfinalu

Novak Đoković, najbolji srpski teniser, nalazi se u polovini žreba Mastersa u Monte Karlu u kojoj su Dominik Tim i Rafael Nadal, odlučeno je žrebom.

Đoković će nastup u ‘Kneževini’ početi protiv kvalifikanta, a već drugo kolo mu donosi neugodnog rivala u vidu Borne Ćorića ili Žilijana Benetoa.

Ukoliko prođe i tu prepreku, vjerovatno će imati okršaj sa Dominikom Timom, koji prethodno mora da eliminiše pobjednika meča Andrej Rubljev – Robin Hase.

Novak je postavljen za devetog nosioca, ali nije imao sreće pri izvlačenju, pa mu potencijalno četvrtfinale donosi susret sa Rafaelom Nadalom, braniocem titule i najboljim igračem na šljaci svih vremena.

Sa druge strane te polovine kostura nalazi se četvrti favorit Grigor Dimitrov – Bugarin je na startu slobodan, dok će već u drugoj rundi vjerovatno naleteti na našeg Filipa Krajinovića.

Ni Krajinović ne može da kaže da je zadovoljan žrebom, pošto će, nadamo se pobjediti Paola Lorencija, a onda morati na megdan top 5 igraču.

U Monaku neće biti Rodžera Federera koji drugu godinu uzastopno preskače sezonu na šljaci, zbog čega drugu stranu žreba predvode Marin Čilić i Aleksander Zverev.

Masters u Monte Karlu igra se od 16. do 22. aprila, nagradni fond iznosi 4.872.105 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana