Novak kroz bolove i tri seta do osmine finala

B92
Novak kroz bolove i tri seta do osmine finala

Novak Đoković nastavio je sa veoma dobrim partijama savladavši Alberta Ramos-Vinjolasa u šesnaestini finala Australijan Opena – 6:2, 6:3, 6:3.

Srbin je zabilježio i petu pobjedu u isto toliko duela sa Špancem, koji i dalje nije osvojio ni set protiv srpskog šampiona.

Đoković je veoma sigurno ušao u meč, iako nije iskoristio tri vezane brejk šanse već u drugom gemu, ali jeste u šestom, odnosno u osmom za vođstvo u setovima.

Ipak, da sve ne protekne u idealnom tonu 'pobrinula' se nelagodnost u predjelu butnog mišića lijeve noge. Šestostruki šampion Melburna pravio je grimase, istežući nogu poslije poena, da bi početkom drugog dijela susreta zatražio pomoć ljekara.

Poslije masaže, koja je uključivala i donji dio leđa, Đoković je odbio lijekove koje su mu doktori ponudili i nastavio meč.

"Zadovoljan sam nivoom igre, ovde volim da igram, imam neke sjajne uspomene, ali moram da budem skroman s mojim očekivanjima jer dolazim posle duže pauze“, rekao je Novak poslije meča.

Iako je bilo evidentno da problem i dalje i te kako postoji – nije dozvolio da ga ovo izbaci iz ritma, pa je ponovo brzo rivalu oduzeo servis, a onda i uspio da spase tri brejk prilike (6/6) u maratonskom gemu u finišu seta.

Kako je to prebrodio, lako je overio velikih 2:0, kada je već bilo jasno da borbeni, ali i svakako manje kvalitetni, Španac bez ikakve šanse za preokret.

Sada je još ranije stigao do brejka prednosti, već u trećem gemu, poslije nove velike borbe, a onda sav fokus i koncentraciju prebacio isključivo na svoje servis gemove.

Kada je stigao do 5:3, logično, pustio je ruku i uspio još ranije da završi cio posao – napravivši sedmi brejk za ovjeru trijumfa i prolaz u osminu finala.

Novak će za mjesto među osam najboljih igrati sa mlađanim Hjeong Čungom, koji je napravio uspjeh karijere eliminisavši četvrtog igrača svijeta Aleksandera Zvereva iz Njemačke, a taj duel na programu je u noći između nedjelje i ponedeljka ili, eventualno, u ponedjeljak ujutru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana