Новак кроз болове и три сета до осмине финала

Б92
Новак кроз болове и три сета до осмине финала

Новак Ђоковић наставио је са веома добрим партијама савладавши Алберта Рамос-Вињоласа у шеснаестини финала Аустралијан Опена – 6:2, 6:3, 6:3.

Србин је забиљежио и пету побједу у исто толико дуела са Шпанцем, који и даље није освојио ни сет против српског шампиона.

Ђоковић је веома сигурно ушао у меч, иако није искористио три везане брејк шансе већ у другом гему, али јесте у шестом, односно у осмом за вођство у сетовима.

Ипак, да све не протекне у идеалном тону 'побринула' се нелагодност у предјелу бутног мишића лијеве ноге. Шестоструки шампион Мелбурна правио је гримасе, истежући ногу послије поена, да би почетком другог дијела сусрета затражио помоћ љекара.

Послије масаже, која је укључивала и доњи дио леђа, Ђоковић је одбио лијекове које су му доктори понудили и наставио меч.

"Задовољан сам нивоом игре, овде волим да играм, имам неке сјајне успомене, али морам да будем скроман с мојим очекивањима јер долазим после дуже паузе“, рекао је Новак послије меча.

Иако је било евидентно да проблем и даље и те како постоји – није дозволио да га ово избаци из ритма, па је поново брзо ривалу одузео сервис, а онда и успио да спасе три брејк прилике (6/6) у маратонском гему у финишу сета.

Како је то пребродио, лако је оверио великих 2:0, када је већ било јасно да борбени, али и свакако мање квалитетни, Шпанац без икакве шансе за преокрет.

Сада је још раније стигао до брејка предности, већ у трећем гему, послије нове велике борбе, а онда сав фокус и концентрацију пребацио искључиво на своје сервис гемове.

Када је стигао до 5:3, логично, пустио је руку и успио још раније да заврши цио посао – направивши седми брејк за овјеру тријумфа и пролаз у осмину финала.

Новак ће за мјесто међу осам најбољих играти са млађаним Хјеонг Чунгом, који је направио успјех каријере елиминисавши четвртог играча свијета Александера Зверева из Њемачке, а тај дуел на програму је у ноћи између недјеље и понедељка или, евентуално, у понедјељак ујутру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана