Новак избацио Рафу за финала Вимблдона

B92
Новак избацио Рафу за финала Вимблдона

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у финале Вимблдона послије нестварне побједе над Рафаелом Надалом!

Ђоковић је у мечу који је трајао два дана, 5 сати и 17 минута (друго надуже полуфинале у историји турнира), који је обиловао преокретима и надљудски високим квалитетом тениса, славио резултатом 6:4, 3:6, 7:6 (11-9), 3:6, 10:8.

Дуел који може да потпуно парира оном њиховом из финала Аустралијан опена 2012. године, може да се опише једном речју – епски.

Осим тога што је прекинут синоћ због мрака и што је био на програму након невјероватног спектакла између Кевина Андерсона и Џона Изнера, двојица великих ривала су поставила интерни рекорд са највише одиграних гемова у међусобним мечевима.

Дуел Србина и Шпанца почео је у суботу тек око 20 сати и прекинут је у 23.00 по локалном времену, баш пошто је Новак повео са 2-1 у спектакуларном тај брејку трећег сета.

Њих двојица су на терену провели пуних шест и по сати, због чега су српском играчу и Шпанцу на располагању била три сата да игру до тренутка када она мора да се прекине, иако је почео под затвореним кровом.

Настављен је у петак такође у дворанским условима, а почетак је припао ‘Бику са Маљорке’. Српски ас га је једном стигао у четвртом сету, али други пут није могао и отишло се у одлучујући дио игре.

Много пропуштених прилика (4-19 на крају) наговијештавало је да ће Ђоковићу побједа исклизнути из руку, посебно када је Маљорчанин дроп шотом спасао прву меч лопту. У међувремену је он неутралисао неколико брејк шанси и послије исцрпљујуће борбе ипак успио да сломи отпор првог играча на АТП листи.

Ово је била 52. страница ривалства “Рафоле”, а најбољи српски спортиста сада води 27-25 у тријумфима.

За четврту титулу на Вимблдону ће се за мање од 24 сата борити са Андерсоном – финале је на програму у недјељу од 15 часова по нашем времену.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана