Мугуруса предала, Крунићева у четвртфиналу

Глас Српске
Мугуруса предала, Крунићева у четвртфиналу

Српска тенисерка Александра Крунић пласирала се у четвртфинале WTA турнира у Бризбејну.

Крунићевој је меч предала Гарбиње Мугуруса, иако је водила 7:5, 6:7 (3), 2:1, уз брејк предности у трећем сету.

Шпањолка је одустала у одлучујућем сету због проблема са грчевима у мишићима. Ово јој је четврта узастопна предаја у Бризбејну.

"Разочарана сам, није лепо видети колегиницу да тако заврши меч. Прошла сам даље, али меч није завршен. Надам се да ће бити боље у наставку сезоне и да ће се брзо опоравити", рекла је Крунићева.

Крунићева ће се у борби за полуфинале састати са Летонком Анастасијом Севастовом, која је у четвртфиналу била убjедљива против Румунке Соране Кристее са 6:2, 6:2.

Српкиња је прва направила брејк на мечу за 2:1, али је Мугуруса поравнала на 4:4, а потом још једним брејком преокренула за 1-0. Срединим другог сета се први пут пожалила на проблеме, али је упркос томе повела 5:2.

Међутим, Крунићева се није предала, вратила је брејк и изједначила на 5:5, а онда у тај-брејку стигла до 1-1 у сетовима. Мугуруса и у трећем сету прави брејк за 2:1, али није могла да настави меч.

"Није ми сметала врућина, покушавала сам да кростим своја оружја. Нисам могла да се надјачавам с њом јер је Гарбиње много снажнија од мене. Она је погађала неке "лудачке" поене", истакла је Крунићева.

У четвртфинале се пласирала и Францускиња Ализ Корне, победом над Хрватицом Мирјаном Лучић Барони са 6:1, 7:5. Она чека бољу из дуела између Џоане Конте и Ајле Томљановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана