Меси скинуо малер звани Челси, Бајерн петардом до четвртфнала

B92
Меси скинуо малер звани Челси, Бајерн петардом до четвртфнала

Челси и Барселона одиграли су неријешено 1:1 првом мечу осмине финала Лиге шампиона, док је Бајерн "петардом" испратио Бешикташ и већ обезбједио пласман даље.

’Плавци’ су у Лондону водили поготком Вилијана, али је важан гол у гостима за Барселону постигао Лионел Меси, који је тако тек у деветом дуелу затресао мрежу Челсија.

У Минхену дилеме није било већ од 16. минута, када је Бешикташ остао са играчем мање због искључења Домагоја Виде – Баварци су то искористили и преко Томаса Милера, Кингслија Комана и Роберта Левандовског до врха напунили мрежу ривала (5:0)

На ’Стамфорд Бриџу’ је домаћин препустио иницијативу Каталонцима и претио из контри и полуконтри, што је на овако малом терену изузетна тактика. Имали су играчи Челсија контролу, али нису имали среће – Вилијан је двапут погађао стативу, Азар у неколико наврата био непрецизан и Барса се одбранила у првих 45 минута.

Ипак, није након нешто више од сата игре, пошто је трећа била срећа за бразилског везисту. Брзо су корнер извели Фабрегас и Азар, Белгијанац је пронашао Вилијана на ивици казненог простора, овај се дриблингом ослободио Бускетса и фантастично погодио доњи десни угао за 1:0.

Ипак, десетак минута касније Меси постиже свој први погодак против ’Плаваца’, највише захваљујући великој грешци Кристенсена. Дефанзивац домаћих је дао попречно додавање, то је пресекао Инијеста уједно се ослободивши чувара, потом вратио до Месија који рутински погађа ближи угао – 1:1.

Испоставиће се то као коначан резултат и екипа Ернеста Валвердеа ће пред реванш имати предност због гола у гостима.

Бајерн је први имао шансу, у 10. минуту преко Комана, али је голман турске екипе добро одбранио. Нову шансу домаћи су имали четири минута касније када је из добре позиције Милер главом захватио лопту, али је она отишла поред гола.

У 16. минуту Бешикташ је остао са десеторицом играча, пошто је црвени картон добио Домагој Вида, после старта и рушења Левандовског на ивици казненог простора. Бајерн је послије тога преузео иницијативу, покушавали су Хамес Родригес, Матс Хумелс и Давид Алаба али нису успјели да постигну гол.

Бајерн је ипак повео у 43. минуту голом Милера, послије доброг убацивања лопте Комана пред гол, и додавања Алабе. У првом полувремену Бешикташ је имао једну праву шансу, када је покушао Рикардо Кварежма, али је добро одбранио голман Свен Урлих.

Нјемачки тим је и друго полувреме почео офанзивно, прво је Левандовски у 50. минуту погодио десну стативу из слободног ударца, а три минута касније гол је постигао Коман, након што је Левандовски центрирао у шеснаестерац.

Трећи гол Бајерн је постигао у 66. минуту, а поново је био стрелац Милер, али послије асистенције Џошуе Кимиха.

Послије тога двоструки стрелац био је Левандовски. Он је четврти гол за Бајерн постигао у 79. минуту, након што је натрчао на одбијену лопту послије шута Хумелса, а коначан резултат поставио је у 88. минуту послије доброг додавања Милера.

Реванш утакмице су на програму у сриједу, 14. марта од 18 часова у Истанбулу, односно 20.45 у Барселони.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана