Мајами: Новак са Роџером само у финалу Мајамија

B92
Мајами: Новак са Роџером само у финалу Мајамија

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић неће имали нимало лак задатак на старту Мастерса у Мајамију.

Обављен је жреб за такмичење чији је наградни фонд 7.97 милиона долара, а утисак је да ће Ђоковић имати прилично незгоидан пут ка евентуалном финалу.

Новак је као први носилац на старту слободан, да би у другом колу игра са бољим из меча између Томаша Бердиха и Бернарда Томића.

Бердих је свакако веома неугодан ривал за почетак турнира, без обзира на изразито позитиван скор који Ђоковић има против њега.

Уколико прође у треће коло, српски тенисер би, барем према тежини носилаца, требало да игра са Аустралијанцем Џоном Милманом.

У осмини финала могући су дуели са његовим дубл партнером из Индијан Велса, Италијаном Фабијом Фоњинијем, или Робертом Баутистом Агутом из Шпаније, али и Јанком Типсаревићем уколико он прескочи све препреке до тада.

У четвртфиналу, Новак иде на једног од топовских сервера, Џона Изнера или Милоша Раонића, док према скелетону у полуфиналу може да се састане са шампионом Индијан Велса, Домиником Тимом или петим носиоцем, Кеијем Нишикоријем.

Тек у финалу, Ђоковић може да се састане са Роџером Федерером или Александером Зверевим који је други носилац на такмичењу на Флориди.

Јанка Типсаревића очекује на старту дуел са Американцем Бредлијем Кланом, а ако прође даље, вјероватно иде на Роберта Баутисту Агута.

Душан Лајовић се у првом колу састаје са тенисером из квалификација, док у другој рунди иде на петог носиоца, Кеија Нишикорија.

Млади Миомир Кецмановић, четвртфиналиста из Индијан Велса, састаје се са Ернестсом Гулбисом, а ако побједи њега, највјероватнији ривал му је 28. носилац, Американац Френсис Тиафо.

Тежак посао имаће Филип Крајиновић. Почиње дуелом са Пјер-Игоом Ербером из Француске, да би му наредни противник могао бити Стан Вавринка, а ако побједи њега, у трећем колу и Роџер Федерер.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана