Ливерпул једном ногом у полуфиналу, Сон срушио Сити

Агенције
Ливерпул једном ногом у полуфиналу, Сон срушио Сити

Фудбалери Ливерпула сигурно су савладали Порто на домаћем терену у првој утакмици четвртфинала Лиге шампиона, док је Тотенхем био бољи од Манчестер Ситија.

Ливерпул је славио резултатом 2:0, а Тотенхем је савладао Манчестер Ситија минималним резултатом на свом новом стадиону.

Ливерпул - Порто

Ливерпул је до предности дошао у петом минуту, у првом конкретном нападу. Мане је прошао по лијевој страни, одиграо у казнени до Фимина који је уочио Набија Кеиту на ивици шеснаестерца, њему у шут “улази” Милитао, али је он само успио да превари свог голмана Касиљаса који није могао да спријечи пут лопти у мрежу.

Након примљеног гола играчи Порта су клонули, а Ливерпул је скоро сваки напад претварао у шансу. 

Ливерпул је дуплирао предност након још једне сјајне акције. Хендерсон је послао идеалну лопту за Александар-Арнолда који се сјајно убацио по десној страни, он је одмах одиграо паралелу кроз казнени на другу стативу до Роберта Фирмина којем није било тешко да затресе мрежу гостију.

Након пола сата игре Порто је успио да се пробуди и да запријети домаћину. Алисон је у 32. минуту спријечио повратак Порта у меч. Два пута је у два минута Муса Марега имао један на један са голманом Порта, али је Бразилац оба пута излазио као побједник.

Два минута касније, нова велика прилика за домаће играче. Била је то сјајна шанса за Ливерпул након убацивања са бока, овај пут је пробио Хендерсон, видио је на другој стативи усамљеног Фирмина, али је Бразилац пропустио идеалну прилику за гол.

До краја полувремена није било већих шанси те је и резултат остао непромијењен.

У трећем минуту наставка Касиљас је поново матиран, али је гол поништен. Савладао га је Садио Мане, али је то урадио из недозвољене позиције што је потврдио и ВАР. Да је пропустио лопту Ливерпул је лако могао до 3:0.

 У другом полувремену био је слабији ритам него у другом. Ипак, шанси није недостајало. У 63. минуту Порто је могао до смањења. Обећавајућа шанса за госте, опет је Марега био у прилици након што је преварио одбрану Ливерпула, али је Алисон и трећи пут био успјешнији.

У 85. минуту шпанска судијска постава је опет користила ВАР, сумњив је био старт над једним играчем Порта у казненом простору Ливерпула, али је процијењено да није пенал. Такође, ни Салах није кажњен за оштар старт.

То је било све што смо видјели у овој утакмици, па је Ливерпул обезбиједио лијепу предност пред реванш.

Тотенхем - Манчестер Сити

Домаћини су први дошли до прилике у 8. минуту. Сисоко је центрирао, а лопту у скоку захватио Деле Али. Његов шут са ивице шеснаестерца отишао је преко гола.

У 12. минуту након прегледаног снимка досијељен је пенал за Сити. осле Стерлинговог покушаја Дени Роуз је лопту закачио руком, ненамерно. Услиједио је један од најгоре изведених пенала у каријери Серхија Агуера. Ударац је био спор и недовољно прецизан, али похвале иду и Лорису на одбрани.

До 34. минута било је неколико мањих прилика, а онда је услиједила једна добра коју је пропустио Николас Отаменди, који се нашао сам испред Љориса, али је лоше процијенио лет лопте, те омогућио лак посао за француског чувара мреже.

У 43. минуту Стерлинг је оборио Сона на самој ивици казненог простора. Лопту је намјестио љевоноги Роуз, али је шутирао доста лоше, па је Едерсон мирно прихватио лопту.

Већ послије 17 секунди другог полувремена видјели смо добру шансу. Агуеро је проиграо Стерлинга, он се намјестио на лијеву ногу и шутирао, али је Љорис био добро постављен.

Играо се 56. минут када су домаћини запали у велики проблем. Кејн је кренуо да изблокира Делфа, али је проклизао, а затим му је и Делф случајно стао на стопало. Особље Спурса је изнијело нападача Енглске са терена, који није могао да се ослони лијеву ногу.

У наредним минутима Сити је имао иницијативу, али није било озбиљних шанси ни на једној страни. А, онда је дошао 78. минут и шок за Грађане. Сон је одличним ударцем матирао Едерсона за 1:0, али судија је одлучио да гледа ВАР. Послије гледања снимка Кујперс је одлучио да је гол регуларан!

До краја ниује било озбиљнијих шанси, па Тотенхем улази у реваш са минималном предношћу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана