Liga Evrope: Arsenal i Atletiko se izvukli, Salcburg “pojeo“ Lacio!

B92
Liga Evrope: Arsenal i Atletiko se izvukli, Salcburg “pojeo“ Lacio!

Fudbaleri Arsenala, Atletiko Madrida, Salcburga i Marseja plasirali su se u polufinale Lige Evrope.

'Tobdžije' su remizirale u Moskvi 2:2 i ukupnim rezultatom 6:3 prošli dalje.

Činilo se da će ’Tobdžije’ lako u Moskvi, ali CSKA je na svom terenu bio nadomak iznenađenja. Ipak, Arsenal je uspio da ostane u takmičenju, a čak i izbjegne poraz.

CSKA je prošlog četvrtka u Londonu izgubio sa 1:4 od Arsenala, ali je bio na samo gol od plasmana u polufinale, pošto je imao prednost od 2:0, međutim, ekipa Arsena Vengera je na kraju izvukla remi.

Golove za Moskovljane postigli su Fedor Čalov u 39. minutu i Kiril Nababkin u 50, da bi na 2:1 smanjio Danijel Velbek u 75, a konačan rezultat postavio Aron Remzi u sudijskoj nadoknadi vremena.

Slaburg je u Austriji priredio pravi spektakl i sa 4:1 deklasirao Lacio. Rimljani su dobili prvi meč 4:2 i malo ko je očekivao da će ih Austrijanci namučiti.

Prvo poluvrijeme završeno je bez golova, ali je Ćiro Imobile u 55. minutu zatresao mrežu za vođstvo Italijana. Međutim, za nepunih 50 sekundi, domaćini golom Dabura dolaze do izjednačenja.

A, onda spektakl! Salcburg je u periodu od 72. minuta do 76. postigao tri gola za istoriju. Prvo je Amadu Haidara u 72. sjajnim udarcem sa oko 30 metara donio preokret Salcburgu, da bi u 74. Hvang He-čan povisio na 3:1, a konačnih 4:1 postavio je Štefan Lajner u 76. minutu.

Ovom pobjedom Salcburg je ostvario jedan od najvećih rezultata u klupskoj istoriji, pa će se tako naći na polufinalnom žrijebu Lige Evropa u petak u Nionu od 12.00.

Prava "kiša golova" viđena je na 'Veledromu'. Lajpcig je imao minimalnu prednost u prvom meču i znao je da neće biti lako u Marseju. Iako su poveli u drugom minutu preko Brume, domaćini su za tri minuta došli do preokreta.

Nijemci nisu imali sreće, Štefana Ilsankera je u šestom minutu postigao autogol, da bi za tri minuta Sar povećao prednost Olimpika.
Golom Tauvina u 39. minutu Olimpik ima velikih 3:1 i s tim rezultatom odlazi na odmor.

U nastavku meča Ogustin je u 55. minutu smanjio prednost, ali je Paje fantastičnim golom postavio konačan rezultat 4:2.

Atletiko Madrid je na gostovanju Lisabonu protiv Sportinga uspio da sačuva prednost iz prethodne utakmice kada je slavio sa 2:0.
Sporting je nadigao Madriđane i slavio golom Fredija Montera u 29. mintu, ali je to bilo nedovoljno da se nadoknadi zaostatak iz prvog meča.

Žrijeb za polufinalne parove održaće se u petak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana