Lesterov rezervista bogatiji od Mesija

Glas Srpske
Lesterov rezervista bogatiji od Mesija

Lester - Najbolji fudbaleri današnjice Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi istovremeno su i globalno najplaćeniji igrači najvažnije sporedne stvari na svijetu, a kada bi im karijera trajala još sto godina, ne bi uspjeli da se obogate kao rezervista Lestera Faik Bolkija.

Ime ovog fudbalera nije poznato široj fudbalskoj javnosti, znaju ga samo na "King Pauer" stadionu i skauti koji prate utakmice rezervnih engleskih timova. Bolkija nema pretjerano velik ugovor, ni blizu Ronalda i Mesija, ali je rođen pod srećnom zvijezdom. Za razliku od njih, potiče iz prebogate porodice. Bolkija je bratanac sultana od Bruneja Husanala i naslijediće bogatstvo vrijedno 20 milijardi dolara. Ne samo da je najbogatiji fudbaler na svijetu, nego će se pojaviti i na raznim listama najimućnijih ljudi na planeti. Rođen je u Los Anđelesu, a već duže vrijeme boravi u Velikoj Britaniji, gdje gradi fudbalsku karijeru. Počeo je u Sautemptonovoj akademiji koja je iznjedrila i afirmisala veliki broj igrača, a zatim se preselio na probu u Arsenal i tako krenuo stopama Tija Volkota i Aleksa Okslejda Čembrlena. Nije se snašao kao pomenuti dvojac i zatim je potpisao dvogodišnji ugovor sa drugim londonskim klubom Čelzijem i poslije jedne sezone obavezao se na trogodišnju vjernost Lesteru. Koliko je zapravo ogromno njegovo bogatstvo pokazuje činjenica da je Faikov otac za 50. rođendan izgradio stadion i angažovao Majkla Džeksona da pjeva za basnoslovnih 17 miliona dolara. Faik se za sada nije izborio za mjesto u ekipi Lestera, ali je mlađani igrač sredine terena već sada kapiten nacionalnog tima Bruneja, za koji je odigrao pet utakmica i postigao pogodak. Navijači "lisica" više vjeruju u njegove kreditne kartice i račune nego u fudbalske vještine. Vjerovatno ne bi imali ništa protiv da Bolkija preuzme vlasništvo na klubom i tako Lester možda ponovo postane šampion Engleske i ponovi senzacionalan podvig iz prošle sezone. Sada Mesi i Ronaldo ne moraju da se utrkuju bar na planu finansija, jer tu nikada neće biti na prvom mjestu. Bolkija je zasjeo na tron, a možda jednog dana debituje u Premijer ligi Engleske u dresu Lestera.

Flamini

Već je poznata priča bivšeg fudbalera Arsenala Matjua Flaminija. Francuz je uložio više od polovine novca koji je zaradio od fudbala u istraživanje obnovljivih izvora energije i na osnovu tih rezultata osnovao je kompaniju i pokrenuo biznis. Danas se njegovo bogatstvo procjenjuje na nekoliko milijardi evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana