LE: Arsenal ispustio pobjedu sa igračem više, euforija u Marseju!

B92
LE: Arsenal ispustio pobjedu sa igračem više, euforija u Marseju!

Arsenal i madridski Atletiko remizirali su u Londonu 1:1 (0:0), dok je Olimpik u Marseju porazio Salcburg 2:0 (1:0) u prvim mečevima polufinala Lige Evrope.

'Tobdžije' će i te kako imati za čime za žale, najprije jer su već od desetog minuta igrali sa igračem više, ali i jer su propustili nekolicinu odličnih prilika.

Ipak, mora se istaći i fantastična partija golmana 'Jorgandžija' Jana Oblaka, kao i hladnokrvnost Antoana Grizmana u 82. minutu za konačnih 1:1.

Prethodno je Aleksander Lakazet u 61. minutu napokon uspio da probije bedem gostiju, poslije centaršuta Džeka Vilšira, ali je to bilo nedovoljno da se Arsen Venger pobjedom oprosti od Emirejtsa u svom posljednjem evropskom meču na domaćem terenu.

S druge strane, nekadašnji prvak Evrope je u fantastičnoj atmosferi krcatog Velodroma uspio da stigne do lijepe prednosti pred revanš u Austriji.

Francuski predstavnik poveo je u 15. minutu preko Florana Tovana, da bi rezervista Klinton N'Đie, samo stotinjak sekundi pošto je ušao u igru, još jednom zatresao mrežu austrijskog šampiona i doveo Marsej na korak do velikog finala.

Revanš mečevi na programu su za sedam dana, a veliko finale na stadionu u Lionu 16. maja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana