Kralj Federer je pao – Del Potro osvojio Indijan Vels

B92
Kralj Federer je pao – Del Potro osvojio Indijan Vels

Argentinac Huan Martin del Potro okončao je niz nepobjedivosti Rodžera Federera i osvojio Masters u Indijan Velsu.

Del Potro je u spektakularnom meču poslije dva preokreta savladao Švajcarca 6:4, 6:7 (8), 7:6 (2).

Argentinac je pobjedio Federera nakon 17 uzastopnih trijumfa prvog tenisera svijeta i prvi put u karijeri slavio na nekom Mastersu.

Delpo je osvojio drugi trofej u sezoni, što je prvi put još od 2013. godine. Argentinac je osvojio prvi veliki turnir još od US Opena 2009. Od ponedjeljka će biti šesti igrač svijeta.

Meč u Indijan Velsu je obilježila velika nervoza obojice tenisera, prije svega zbog nepristojne publike koja je konstantno pravila buku između poena, a koja se prenosila na glavnog sudiju Fergusa Marfija.

Del Potro je zamalo prokockao šansu da sruši Federera jer je ispustio meč loptu u taj-brejku drugug seta, a onda se vratio iz "mrtvih" spasavši tri meč lopte Švajcarca u desetom gemu trećeg.

Federer je imao pobjedu u svojim rukama nakon brejka za 5:4 imao je tri šanse da riješi meč, jedna lopta je zamalo bila odlučujuća, Del Potro je skoro pa krenuo da čestita rivalu, ali ona nije prešla mrežu.

To kao da je probudilo Argentinca iz letargije, uspijeva da preokrene poen i ribrejkom se vrati u egal, te ujedno "slomi" Švajcarca.

Federer je počeo neuobičajeno da greši, slao je lopte u aut, pravio duple servis greške, posebno u taj-brejku u kojem je osvojio samo dva poena.

Švajcarac je izgubio 400 ATP poena, ali ostaje prvi na rang listi sa 290 više od Rafaela Nadala. Del Potro je šesti sa 350 iza Aleksandra Zvereva.

U srijedu počinje drugi Masters u nizu, Majami Open, a žrijeb je u ponedeljak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana