Kontea čeka sudbina Ranijerija

Glas Srpske
Kontea čeka sudbina Ranijerija

London - Da je veoma kratak put od toga da ekipu odvedete do titule u prvenstvu, pa ubrzo nakon toga dobijete otkaz prošle sezone pokazao je italijanski trener Klaudio Ranijeri, a ista sudbina ove bi mogla dočekati njegovog sunarodnika Antonija Kontea u Čelziju.

Sudbina fudbalskih trenera je veoma neizvjesna i period loših rezultata može dovesti do otkaza, bez obzira na to šta je taj stručnjak ranije donio klubu. Ranijeri je sa Lesterom napravio čudo osvajanjem Premijer lige, ali to ga nije spasilo otkaza pola sezone nakon tog uspjeha. Konte je prošle sezone sa "plavcima" došao do prvog mjesta, ali u posljednje vrijeme njegov tim ne igra dobro i reda loše rezultate, pa se već sve glasnije govori o njegovom odlasku. Najnoviji šok Čelzi je doživio protiv Votforda od kojeg je izgubio sa 1:4, što je drugi težak poraz u nizu nakon debakla od Bornmuta (0:3), a u posljednjih deset mečeva u svim takmičenjima ima samo tri pobjede. Tim iz Londona trenutno je četvrti na tabeli Premijer lige sa 50 bodova i imaće tešku borbu za plasman u Ligu šampiona. Mediji u Engleskoj Kontea su već otpisali, a kao njegovog nasljednika vide bivšeg trenera Barselone Luisa Enrikea.

- Ne, ne brinem se za posao. Moja duša je čista. Spavaću mirno. Pokušavam sve, ako to nije dobro, klub može da donese drugačiju odluku. Pokušaću da radim kao do sada, da dajem cijelog sebe. Pritisak? Koji pritisak? Šta je pritisak? Zaposlen sam i to je dovoljno. Dajem sve od sebe za ovaj klub. U suprotnom, klub će morati da donese drugačiju odluku. Mislim da pružamo maksimum za klub i, isto tako, vjerujem da čelni ljudi imaju razumijevanja za naše napore - istakao je Konte, koji ima još godinu i po ugovora.

Prošle sezone Čelzi je pod njegovim vođstvom i sa novom formacijom bio odličan, ali očigledno igračima je odgovaralo što nisu imali evropske obaveze. Sada su igrali na više frontova, što je uzrokovalo i brojnim povredama, a klupa nije toliko dugačka, ni kvalitetna.

- Lako je igrati kad imaš samopouzdanje, ali igrati u velikom klubu u ovakvom trenutku, za to je potrebno da budeš jaka ličnost. Preuzimam odgovornost za poraz, ne želim da tražim izgovore. Pobjednici pronalaze rješenje, a gubitnici izgovore - dodao je Italijan.

Pored njega klub bi mogli napustiti i određeni igrači, koji su razočarali u dosadašnjem dijelu sezone. Tu su prije svih Timeu Bakajoko, koji nije uspio da zamijeni Nemanju Matića, zatim David Luzi i Geri Kejhil. Navodno, vlasnik kluba Roman Abramovič je poručio da ova trojac na kraju sezone može napustiti ekipu.

Igračima slobodno

Nakon poraza od Votforda Konte je igračima dao dva slobodna dana. Prvobitno je bilo planirano da samo utorak bude slobodan, da bi Italijan potom otkazao treninge i u srijedu. Sljedeću utakmicu "plavci" će igrati protiv VBA u ponedjeljak uveče, a Konte očigledno smatra da je umor igrača glavni uzrok slabijih rezultata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana