Контеа чека судбина Ранијерија

Глас Српске
Контеа чека судбина Ранијерија

Лондон - Да је веома кратак пут од тога да екипу одведете до титуле у првенству, па убрзо након тога добијете отказ прошле сезоне показао је италијански тренер Клаудио Ранијери, а иста судбина ове би могла дочекати његовог сународника Антонија Контеа у Челзију.

Судбина фудбалских тренера је веома неизвјесна и период лоших резултата може довести до отказа, без обзира на то шта је тај стручњак раније донио клубу. Ранијери је са Лестером направио чудо освајањем Премијер лиге, али то га није спасило отказа пола сезоне након тог успјеха. Конте је прошле сезоне са "плавцима" дошао до првог мјеста, али у посљедње вријеме његов тим не игра добро и реда лоше резултате, па се већ све гласније говори о његовом одласку. Најновији шок Челзи је доживио против Вотфорда од којег је изгубио са 1:4, што је други тежак пораз у низу након дебакла од Борнмута (0:3), а у посљедњих десет мечева у свим такмичењима има само три побједе. Тим из Лондона тренутно је четврти на табели Премијер лиге са 50 бодова и имаће тешку борбу за пласман у Лигу шампиона. Медији у Енглеској Контеа су већ отписали, а као његовог насљедника виде бившег тренера Барселоне Луиса Енрикеа.

- Не, не бринем се за посао. Моја душа је чиста. Спаваћу мирно. Покушавам све, ако то није добро, клуб може да донесе другачију одлуку. Покушаћу да радим као до сада, да дајем цијелог себе. Притисак? Који притисак? Шта је притисак? Запослен сам и то је довољно. Дајем све од себе за овај клуб. У супротном, клуб ће морати да донесе другачију одлуку. Мислим да пружамо максимум за клуб и, исто тако, вјерујем да челни људи имају разумијевања за наше напоре - истакао је Конте, који има још годину и по уговора.

Прошле сезоне Челзи је под његовим вођством и са новом формацијом био одличан, али очигледно играчима је одговарало што нису имали европске обавезе. Сада су играли на више фронтова, што је узроковало и бројним повредама, а клупа није толико дугачка, ни квалитетна.

- Лако је играти кад имаш самопоуздање, али играти у великом клубу у оваквом тренутку, за то је потребно да будеш јака личност. Преузимам одговорност за пораз, не желим да тражим изговоре. Побједници проналазе рјешење, а губитници изговоре - додао је Италијан.

Поред њега клуб би могли напустити и одређени играчи, који су разочарали у досадашњем дијелу сезоне. Ту су прије свих Тимеу Бакајоко, који није успио да замијени Немању Матића, затим Давид Лузи и Гери Кејхил. Наводно, власник клуба Роман Абрамович је поручио да ова тројац на крају сезоне може напустити екипу.

Играчима слободно

Након пораза од Вотфорда Конте је играчима дао два слободна дана. Првобитно је било планирано да само уторак буде слободан, да би Италијан потом отказао тренинге и у сриједу. Сљедећу утакмицу "плавци" ће играти против ВБА у понедјељак увече, а Конте очигледно сматра да је умор играча главни узрок слабијих резултата.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана