Kokoškov izabrao Ajtona prije Dončića

Agencije
Kokoškov izabrao Ajtona prije Dončića

Bruklin - Igor Kokoškov je trenirao Luku Dončića u reprezentaciji Slovenije, ali ga nije izabrao na NBA draftu, već se odlučio za Deandrea Ajtona.

Feniks Sansi su imali pravo prvog pika, pa su birali igrača iz neposrednog komšiluka, te uzeli studenta Univerziteta Arizona koji je porijeklom sa Bahama. Tako su se obistinile prognoze da će Ajton biti prvoizabrani, a zvijezda Real Madrida završila je u Atlanti kao treći pik, da bi potom bila trejdovana u Dalas. Maveriksi su dali Houksima plejmejkera Treja Janga, izabranog sa petog mjesta i mogućnost da biraju umjesto njih, sa vjerovatno veoma visoke pozicije, u prvoj rundi NBA pijace sljedeće godine. Između dvojice pomenutih kao drugi pik izabran je Marvin Begli, kojeg je birao Sakramento i njegov generalni menadžer Vlade Divac sa svojim saradnicima Predragom Stojakovićem i Predragom Drobnjakom.

- Mislim da je ovo supertim! Samo je još mlad. Borimo se, igramo jako. Prošle sezone smo igrali protiv tih supertimova i pobeđivali smo ih. Igramo bolje i bićemo jači svake godine - nasmijao se Divac, koji je na početku bio veoma ozbiljan u svom viđenju ove ekipe.

Begli je nastavio seriju visokih pikova na uzastopnim draftovima studenata Djuka jer je pohađao taj univerzitet. Četvrti pik bio je Džaren Džekson, kojeg je izabrao Memfis sa Mičigen univerziteta, dok je peti već pomenuti Jang. Srbiju je predstavljao nekadašnji košarkaš Crvene zvezde i Univerziteta Arizona Dušan Ristić, ali nije izabran, dok je Džanana Musu kao 29. pika izabrao Toronto i proslijedio ga u Boston. Kao posljednji, 60. pik izabran je Grk Kostas Antetokumpo, inače brat grčkih reprezentativaca Janisa i Tanasisa. Što se tiče klubova iz našeg regiona, Musa je izabran kao član Cedevite, a Ukrajinac Isuf Sanon iz ljubljanske Olimpije. Zanimljiv izbor obavili su LA Klipersi, a sve u vezi sa glasinama da bi zvanični kapiten reprezentacije Srbije Miloš Teodosić mogao da se vrati u Evropu. Trener Dok Rivers sljedeće sezone na raspolaganju na spoljnim pozicijama imaće dvojicu mladića sa ozbiljnim potencijalom - plejmejker Šai Gildžijus-Aleksander stiže sa 11. mjesta, preko trejda sa Šarlot Hornetsima, a sa njim i “dvojka” Džerom Robinson. Iako se očekivalo da Majkl Porter Junior bude u samom vrhu na izboru, vijest da sa koledža nosi nezaliječenu povredu leđa smanjila mu je te šanse. Rizik je preuzeo Denver, koji bi, u slučaju da sposobnosti 211 centimetra visokog krila nisu trajno limitirane, mogao da dobije ozbiljnu podršku rosteru koji se formira oko potencijalnog reprezentativca Srbije Nikole Jokića. Sa 23. pozicije u Indijanu je stigao plejmejker Eron Holidej, brat već afirmisanih NBA igrača Džrua i Džastina.

Preston nije izabran

Američki košarkaš Bili Preston, koji je dio prošle sezone odigrao u Igokei i kao njen igrač prijavio se na draft, nije izabran, tako da je klub iz Aleksandrovca ostao bez naknade koja mu je slijedila u slučaju izbora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana