Јувентус из амбиса до четвртфинала, пала Ситијева тврђава!

B92
Јувентус из амбиса до четвртфинала, пала Ситијева тврђава!

Фудбалери Јувентуса и Манчестер ситија пласирали су се у четвртфинале Лиге шампиона гдје су се придружили Реал Мадриду и Ливерпулу.

Јувентус је у дербију дана савладао Тотенхем 2:1, послије великог преокрета на Вемблију, гдје је "Стара дама" била подређена више од 60 минута.

С друге стране, комбиновати тим "Грађана" поражен је послије 13 узастопних побједа на Етихаду, славио је Базел 2:1, такође послије преокрета, али 4:0 из првог меча је било довољно тиму Пепа Гвардиоле за пласман.

Тотенхем је 60 минута доминирао против Јувентуса, у потпуности надиграо "Стару даму", чији играчи нису имали рјешење за брзоноге офанзивце "Пјеваца".

Спурси су посебно импресивни били у првом полувремену, али је питање којим током би ишао меч да Јувентус није оштећен за чист пенал у 17. минуту, када је Фертонген оборио Косту у казненом простору.

Међутим, предвођени расположеним Соном домаћини су константно претили голу Буфона, Јужнокорејац је пропустио три сјајне прилике, да би у 39. минуту коначно успио да савлада легендарног Италијана.

Изгледало је да ће Тотенхем да елиминише вицешампиона Европе, али све се мијења у посљедњих пола сата. Масимилијано Алегри преузима контролу увођењем двојице офанзивних бекова који преокрећу ситуацију.

У року од само три минута Јувентус постиже два гола и ријешава меч. Јунаци "Старе даме" били су Аргентинци, Гонсало Игуаин је изједначио резултат након центаршута Лихтштајнера и реакције Кедире главом, да би Пауло Дибала на асистенцију земљака лако матирао Ига Лориса.

Тотенхем је кренуо на све или ништа у финишу, али није имао среће. Седам минута прије краја Сон одлично шутира са око 16 метара, али за мало поред гола.

Још бољу шансу имао је Кејн у 90. минуту, послије центаршута Сона надвисио је двојицу чувара, али је погодио само стативу и Јувентус је прошао даље.

Други меч дана је био формалност, јер је Сити славио 4:0 у Базелу у првом сусрету. Изгледало је да ће "Грађани" славити опет, али је ипак прекинута једна њихова велика серија.

Рани гол Габријела Жезуса већ у осмом минуту, његов први још од новембра, а на асистенцију феноменалног Бернарда Силве, није обесхрабрио госте из Швајцарске.

Спортски су се до краја борили за частан опроштај и на крају су га изборили. Десетак минута након вођства Ситија, Базел успијева да поравна резултат.

Мохамед Ељунуси је дочекао лопту на лијевој стативи, након што је она прошла кроз цио казнени, те уз помоћ одбитка успио да савлада Брава.

У завршници полувремена оба тима су имала по гол шансу, али Гиндоан и опет Ељунуси нису били најприсебнији у реализацији.

Меч је ријешен 20 минута прије краја. Елујунуси је одиграо одличан пас у казнени простор, тамо је лопту дочекао Ланг и ударцем уз десну стативу преокренуо на 2:1.

Десетак минута прије краја Брахим Дијас је имао прилику да изједначи, али је траљаво шутирао, па је Сити поражен послије 13 узастопних побједа код куће у свим такмичењима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана