Јовићев гол недовољан за побједу – одлука о финалисти пада у Лондону

Срна
Јовићев гол недовољан за побједу – одлука о финалисти пада у Лондону

Фудбалери Ајнтрахта из Франкфурта одиграли су без побједника са Челсијем, 1:1, у првом мечу полуфинала Лиге Европе.

Српски фудбалер Лука Јовић постигао је једини погодак на мечу за домаћи састав. Костић је у 23. минуту сјајно асистирао ка младом нападачу, који је још лепше главом савладао Кепу.

Добар меч одиграо је и трећи српски фудбалер Мијат Гаћиновић, који је одиграо деведесет минута, баш као и Кости и Јовић.

На другој страни стријелац био је Педро у 45. минуту. Челси је био много бољи протовник у већем дијелу утакмице и заслужено су изборили реми.

Лофтус-Чик, који је одиграо сјајан меч, крајем првог полувремена асистирао је Шпанцу, овај је успио да се намјести на шут и лијевом ногом савлдао је Трапа. Са резултатом 1:1 отишло се на петнаестоминутну паузу.

На старту другог периода игре гости из Лондона били су много бољи противник. Стварали су шансу за шансом, али нису успјели да искористе иницијативу.

Најбољу прилику имао је Давид Луис, који је у 60. минуту погодио пречку. Бразилц сјајно је шутирао из слободног ударца, али није имао среће.

Ајнтрахт је дјеловео веома лоше, било је питање тренутка када ће Челси доћи до предности, међутим успјели су да одоле. Преко потребну енергију домаћи састав енергију добио је уласком Пасијенсије.

Кренули су да стварају шансе, веома добру имао је Абрахам у 85. минуту, али је шутирао главом преко гола.

У завршници дуела екипе нису ризиковале, као да су биле задовољне резултатом 1:1, што значи да ће у Лондону бити све отворено. Реванш утакмица игра се за недјељу дана.

Други полуфинални пар обиљежио је Александар Лаказет, који је са два гола донио тријумф Арсеналу над Валенсијом (3:1).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана