Грешке коштале Србију, Русија прејака на старту друге фазе

B92
Грешке коштале Србију, Русија прејака на старту друге фазе

Рукометашице Србије поразом су отвориле другу фазу Европског првенства, пошто је Русија била боља резултатом 29:25 (16:13).

Српкиње нису успјеле да понове игру из претходног дијела турнира против фаворизованог противника и ни у једном тренутку утакмице нису биле ни близу да тријумфују.

Дуел у Нанту одигран је у недјељу због протеста широм Француске, иако је заказан за суботу, па послије овог меча наш тим заузима четврту позицију са два бода, док је Русија прва са шест.

Друга је Француска са пет бодова, односно два више од Шведске са којом је нешто раније одиграла неријешено 21:21. Србија је одлично отворила утакмицу и енергетски парирала Рускињама које су биле веома оштре. То је резултирало седмерцима за наш тим које је сигурно реализовала Катарина Крпеж Шлезак, а и њене саиграчице су биле одличне пуних 20 минута.

Међутим, тада је кренуо пад у игри Србије – неколико олако изгубљених лопти, па два-три промашена напада, док су казне стизале из акције у акцију на другој страни.

Рускиње су контрама разбијале српску одбрану и резултатски се одлијепиле. Имале су и пет голова разлике, да би тим Љубомира Одрадовића успио да смањи на -3 пред полувијреме.

Утакмица је преломљена почетком другог полувремена, када је Србија пропустила велику прилику да се врати у егал. На четири разлике за противнички тим, Русија је остала са две играчице мање и чинило се, послије поготка Тамаре Радојевић за 16:18, да ћемо гледати узбудљив наставак.

Десило се потпуно супротно – Српкиње су направиле неколико несхватљивих грешака, казна је стигла веома брзо и Русија је дошла до шест голова предности.

То је било довољно да рутински приведу меч крају за нови тријумф и прво мјесто у групи.

Очекивано, у тиму Србије је најбоља била Крпеж Шлезак са 7 голова из 11 покушаја, док је пет додала Јована Стоиљковић. На другој страни, доминирала је Дарја Димитријева такође са 7 погодака, једним више од Ане Вјахиреве. Наша селекција нема времена за одмор јер већ понедељак игра нови меч – од 21 сат противник ће бити Црна Гора.

 

Европско првенство у рукомету – друга фаза:

група А:

Данска – Француска 23:29 (11:17)

Шведска – Црна Гора 28:30 (14:18)

Шведска – Француска 21:21 (14:11)

Србија – Русија 26:29 (13:16)

понедјељак

18.00 Данска – Русија понедјељак

21.00 Србија – Црна Гора

сриједа

15.45 Данска – Црна Гора

сриједа 18.00

Шведска – Русија

сриједа

21.00 Србија – Француска

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана