Federer: Odustajanjem ostaju ispod radara

Tanjug
Federer: Odustajanjem ostaju ispod radara

Rodžer Federer se nada da će njegovi rivali Novak Đoković, Rafael Nadal i Endi biti spremni za Australijan open, ali sumnja da će "četvorka" biti na okupu.

Početak 2018. obilježila su povlačenja najboljih igrača današnjice sa uvodnih turnira, Đokovića i dalje muči lakat, Nadal nije zaliječio koljeno, dok Marej i dalje ima problema sa kukom.

"Povukli su se jer vjerovatno nisu spremni ili im je potrebno još nekoliko nedjelja. Ako se povlačiš u prvim nedjeljama sezone, onda možeš da ostaneš još malo "ispod radara". Mislim da im je to važno, a da ćemo tek za 7-10 dana znati ko će odustati", rekao je Federer.

Povratku na teren do Australijen opena nadaju se i Stan Vavrinka, Miloš Raonić i Kei Nišikori, koji su takođe neko vruheme pauzirali.

"Nadam se da će se svi vratiti istovremeno, ali nešto mi govori da dvojica od njih pet, šest koji su povređeni neko vrijeme neće uspeti jer se izgleda previše momaka bori. Iskreno to bi moglo da otvori "vrata" meni ili nekom drugom, ali to su sada sve spekulacije. U mojim godinama moram se koncentrisati na svoju igru, svoje tijelo, sopstvene probleme koje imam. I dalje me čeka sedam mečeva na pet setova, to nije lako. Ko god bude igrao na AO, titula neće doći sama, nikad nije jednostavno", zaključio je Švajcarac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana