Ђоковић уздрман: Ово нисам смео да изгубим

Глас Српске
Ђоковић уздрман: Ово нисам смео да изгубим

Најбољи тенисер свијета прокоцкао шансе да увећа бодовну предност у односу на ривале

Два тешка пораза за Новака Ђоковића на америчкој турнеји. Пао је у трећем колу мастерса у Индијан Велсу од Филипа Колшрајбера, па у четвртој рунди у Мајамију од Роберта Баутисте Агута. Имао је број 1 на АТП листи шансу да увећа предност у односу на ривале, али готово да ништа бодова није успио да освоји  у односу на прошлу годину.

Свјестан је тога и Ђоковић, па је послије пораза од Агута, у мечу у којем је први сет добио са 6:1, признао да такав кикс није смио себи да дозволи.

“Он је добар играч, честитам му на одличном повратку у меч, али ово нисам смео да изгубим. Имао сам много пропуштених прилика, а када се толико шанси не искористи, онда се овако заврши”, рекао је Ђоковић.

Српски ас признаје да није задовољан учињеним на америчкој турнеји.

“Није ми први пут да рано изгубим на прва два мастерса. Тако је у ове две последње сезоне. Дефинитивно ћу морати да размислим како да се припремим за следећу годину када су Индијан Велс и Мајами у питању”.

Слиједи дио сезоне на шљаци. То је омиљена подлога Рафаела Надала, првог Ђоковићевог изазивача када је тениски трон у питању.

“Одрастао сам на шљаци и волим да играм на њој. Мораћу да играм много боље него на ова два турнира”, закључио је Новак Ђоковић.

Први мастерс на шљаци играће се у Монте Карлу од 14. априла. Према досадашњим информацијама, Новак је планирао да прескочи наступ на том турниру, али не би било изненађење да промијени мишљење послије неуспјеха у Мајамију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана