Ђоковић у полуфиналу Рима

B92
Ђоковић у полуфиналу Рима

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у полуфинале Мастерса у Риму послије побједе у драматичном трилеру са Кеијем Нишикоријем - 2:6, 6:1, 6:3.

Ђоковић је изгубио први сет, али је успио да се опорави и стигне до првог полуфинала ове сезоне послије скоро два и по сата игре.

Новак је на тај начин други пут у 10 дана савладао Јапанца, али оно што је важније јесте што је обезбиједио дуел са великим ривалом Рафаелом Надалом у борби за финале.

То ће бити 51. страница највећег ривалства у историји тениса – српски играч води са 26:24 у побједама, али је након година доминације, “Бик са Маљорке” повратио контролу и убједљиво добио претходни сусрет у Мадриду прошле године.

Што се тиче меча са Кеијем, он је имао двије различите стране медаље. Прва је она у уводном сету у којем је освајач 12 Гренд слемова подсјетио на слабе мечеве из ове и прошле сезоне, много гријешио и доносио погрешне одлуке, док је друга виђена у остатку сусрета.

Пошто је убједљиво изгубио први сет, у другом је почистио ривала, а у трећем имао више концентрације и храбрости када се меч ломио. Оно што ће га сигурно радовати јесте што је добијао важне поене, за разлику од ранијег периода, али и чињеница да се вратио препознатљиви жар и жеља за надигравањем и побједама.

(б92)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана