Ђоковић у лову на мастерс који нема

Агенције
Ђоковић у лову на мастерс који нема

Синсинати - Тежак задатак очекује најбољег српског тенисера Новака Ђоковића у походу на Синсинати, једини мастерс који није освојио у каријери.

Прва препрека биће амерички тенисер Стив Џонсон и уколико се не деси нешто непредвиђено Новак не би требало да има проблема да се пласира у другу рунду, иако ће му ово бити први дуел са домаћим представником. Међутим, прави тестови српског аса очекују у наставку. Потенцијални ривали у другој рунди су Адријан Манарино и Марко Чекинато, а већ у трећој га чека изузетно тежак задатак у виду Григора Димитрова. У четвртфиналу могућ је један од тениских “класика”, окршај Ђоковића са великим ривалом Рафаелом Надалом. Уколико прође и ту препреку, у полуфиналу би могли да га сачекају Марин Чилић или Александар Зверев. У другој половини жријеба три главна фаворита да дођу до финала су Хуан Мартин дел Потро, који је због повреде зглоба пропустио Роџерс куп, потом Енди Мареј и Роџер Федерер. Надала до потенцијалног окршаја са Ђоковићем чекају дуели са Милошем Раонићем, Денисом Шаповаловом или Кајлом Едмундом. Федерер у другом колу чека бољег из дуела између Жоаа Соузе и Петера Гојовчика, потом би могао на Леонарда Мајера, а онда у четвртфиналу на Ендија Мареја.

Новак је уочи почетка турнира у Синсинатију, а везано за могући меч против Надала у четвртфиналу рекао да је највећи изазов играти против Шпанца.

- Нисмо више тинејџери. Верујем да смо обојица задовољни што можемо да играмо на високом нивоу. Надал је први тенисер света сасвим заслужено. Полуфинале Вимблдона је било један од најбољих и најузбудљивијих мечева које сам одиграо. Међутим, то није тако неуобичајено за дуеле са Надалом. Одиграли смо неколико таквих у прошлости - оцијенио је Ђоковић.

Други српски представник Филип Крајиновић турнир почиње против Холанђанина Робина Хасеа, а побједника овог меча у другој рунди чека Александар Зверев.

“Булдог” Циципас

Грчки тенисер Стефаснос Циципас осврнуо се на побједу против Новака Ђоковића у осмини финала Роџерс купа.

- Осјећао сам велику дозу самопоуздања и знао сам да је Новак имао проблема са појединим ударцима на мечу. Тако да сам чекао и онда сам га “ухватио као булдог” и извршио план - рекао је Циципас.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана