Ђоковић у финалу УС Опена, пао и Нишикори

Агенције
Ђоковић у финалу УС Опена, пао и Нишикори

Још само једна побједа дијели Новака Ђоковића од освајања трећег трофеја на Отвореном првенству САД, 71. у каријери.

Ноле је у полуфиналу УС Опена срушио 21. носиоца Кеија Нишикорија резултатом 3:0, по сетовима 6:3, 6:4, 6:2 и пласирао се у своје осмо финале у Њујорку.

Новак је много боље ушао у меч и већ у другом гему одузео сервис Јапанцу. Потврдио је брејк и успио да сачува предност до краја сета.

Ноле је наставио да врши притисак на ривала што је резултирало брејком у петом гему другог сета.

Још убедљивији је био у трећем сету и са два брејка дошао на корак до шампиоског трофеја.

Шестом овогодишњом побједом на УС Опену Новак је повећао предност над Јапанцем на 15-2 у међусобним дуелима и реванширао му се за пораз у полуфиналу Отвореног првенства САД из 2014. године.

Сусрет је трајао два часа и 22 минута.

„Почаствован сам што играм овај спорт и драго ми је што сам успео да дођем до још једног финала. Узбуђен сам због тога шта ме чека у недељу. Сигуран сам да ће бити јако тешко”, рекао је Новак послије меча.

Новак ће се у борби за 14. Грен слем титулу у недјељу од 22 часа по средњеевропском времену састати са Хуаном Мартином дел Потром (3) који је водио 7:6, 6:2 против Рафаела Надала (1), када је Шпанац био принуђен да му преда меч због повреде.

Српски и аргентински тенисер до сада су осамнаест пута одмјерили снаге. Новак је као побједник изашао из четрнаест дуела (посљедња три припала су српском тенисеру).

Побједом у полуфиналу, Ноле се пласирао на завршни турнир у Лондону. Биће то његово 11. учешће на смотри најбољих.

Уколико тријумфује у недјељу, Новак ће се у понедељак наћи на трећој позицији АТП листе. За сада српски тенисер има осигурану четврту позицију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана