Ђоковић стао у полуфиналу Дохе

B92
Ђоковић стао у полуфиналу Дохе

Српски тенисер Новак Ђоковић поражен је у полуфиналу турнира у Дохи од Шпанца Роберта Баутисте Агута 1-2 у сетовима, послије два и по сата фантастичног тениса.

Меч полуфинала турнира серије 250 брзо се претворио у меч достојан финала мастерса у ком је Агут играо изнад својих могућности и славио преокретом 3:6, 7:6, 6:4.

Да није био на том нивоу, Шпанац не би могао да парира Ђоковићу који је играо заиста добро, далеко боље него у мечевима са претходним противницима.

Ђоковић од старта почео да одличним ритернима намеће свој ритам игре и удара лоптицу равно. Нападао је српски играч и то му се исплатило већ у другом гему меча у ком је направио први брејк.

Комбиновао је ударце, али су бекхенди у првом сету правили посебну разлику, па је Новак повео са 3:0 прије него се Шпанац по први пут уписао на семафор.

Агут је у седмом гему првог сета успио да спасе сет лопту, али не и да спречи Србина да освоји тај дио игре и поведе са 1-0. Наредни сет донио је узбудљивији тенис.

Шпански играч је почео да игра агресивније и боље, а Ђоковић је све то пратио. У петом гему другог сета наш играч је имао вођство 15:30 на сервису Агута и слао му је невјероватне ударце, Роберто је дјеловао као зид и онда је погодио немогућ угао за 30:30.

То је био тек наговјештај онога што ће се касније дешавати. Шпанац је успио да се извуче у том гему, али српски играч успијева да направи брејк у седмом када је повео 4:3.

Чинило се да ће тада преломити меч у своју корист, али је Роберто одмах узвратио рибрејком послије чега је Ђоковић био подређенији на терену све до тај-брејка другог сета. Тада су одлучивале нијансе, а оне су биле наклоњене шпанском играчу и отишло се у трећи сет.

Одмах на његовом почетку, Агут је пренио “моментум” из претходног дијела игре и направио брејк, потврдио га и Ђоковић је био у нокдауну.

Услиједило је неколико лакших гемова за обојицу, обојица су нападала из свих оружја, али је на крају Агут задивио начином на који ни у једном тренутку није попустио.

Ђоковићу је ово била добра провјера за оно што га чека кроз десетак дана, када почиње први Гренд слем турнир сезоне Аустралијан опен. Друго полуфинале турнира у Дохи играју Томаш Бердих и Марко Чекинато.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана