Ђоковић се осветио Колшрајберу у мечу за заборав

B92
Ђоковић се осветио Колшрајберу у мечу за заборав

Новак Ђоковић успио је да се пласира у треће коло Мастерса у Монте Карлу побједом над Филипом Колшрајбером у три сета.

Ђоковић је дошао до побједе послије огромне борбе и веома чудног меча, послије два часа и 37 минута игре – 6:3, 4:6, 6:4.

Ово побједом српски тенисер је дошао до освете против Колшрајбера, који га је побједио у уводном дијелу недавно завршеног Индијан Велса.

Ово је био први меч на шљаци ове сезоне за Новака, а то се јасно видјело у првом сету.

Први јесте дошао до брејк лопти, али их није искористио и одмах затим је припретио Нијемац. Приликом брејк шансе на 2:2 Колшрајбер је имао вјероватно најбољу прилику у каријери током неке од брејк лопти, али је успио да лоптицу пошаље у аут, а Новак затим и да освоји гем.

Колшрајбер је опет успио да дође до брејк прилика, и на 3:3, али опет није успио да дође до најбитнијег, до брејка.

То је искористио Новак, ухватио мали пад у игри ривала и направио брејк у наредном гему. Повео је са 5:3, а онда перфектним сервисом освојио и први сет.

У другом сету почело је добро за Новака. Имао је двије лоптице за одузимање сервиса ривала, али их није искористио. Тај моменат проузроковао је нешто што вјероватно никада није виђено у мечевима Новака Ђоковића. У наредних осам (8!) гемова виђен је брејк...

Колшрајбер је био тај који је предност правио одузимањем сервиса, а Новак није успијевао да прекине серију. Други сет завршен је када је Новак изузетно лошим ударцима поклонио нови сервис гем ривалу, али је почетком трећег сета Филип узвратио истом мјером.

У једном тренутку Новак је ријешио да избаци бијес из себе онако како је “препоручено” – неколико пута је ударио рекетом о шљаку и разбио своје тениско оружје.

Три спасене брејк шансе било је оно што је морало да се деси да би се прекинула серија од осам брејкова заредом, када је Ноле повео са 2:0 у трећем сету. Иако сервиси нису били ништа бољи него у претходном периоду оба тенисера су значајно лакше долазила до својих сервис гемова.

Прву меч лопту видјели смо недуго након што је први “рекет” свијета успио да се “посвађа” са публиком у Монте Карлу. Феноменалном бекхенд паралелом дошао је до прилике, али ју је Колшрајбер неутралисао феноменалним дроп шотом.

Ипак, Ђоковић је имао прилику да дође до побједе својим сервис гемом.

Како је било и очекивано, ни то није дошло олако и без нове драме. Било је 40:15, Колшрајбер је практично био у ауту, али се дошло до изједњачења. На срећу, неколико поена касније, Новак је “деганжирао” лоптицу ван терена, видно задовољан што је дошао до ове тешке победе и меча који би сви требало да забораве што је прије могуће.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана