Ђоковић побједом страртовао на АО

B92
Ђоковић побједом страртовао на АО

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић савладао је Американаца Мичела Кругера у првом мечу на Аустралијан опену 2019. Ђоковић је Кругера побиједио резултатом 6:3, 6.2, 6:2

Кругер је сјајно отворио меч и одузео сервис Ђоковићу за 2:1, али је тако само разгоропадио Србина који је од тог тренутка успотавио апсолутну доминацију.

Новак је одмах вратио брејк, а послије неколико мирних гемова дочекао је прилику да одузме сервис ривалу у идеалном тренутку за 5:3 и својим сервисом да “овјери” први сет.

Ђоковић користи моментум и прави нови брејк у уводном гему другог сета, из четврте шансе, чиме је одмах сломио дух Кругеру.

У лаганом ритму је освајао наредне гемове, да би у петом опет одузео сервис Американцу и још лакше него први освојио и други сет.

Ђоковићу је ово први сусрет са 25-годишњим момком са Флориде, тренутно 230. играчем на АТП листи.

 

Србину је ово био пети меч ове године, након четири у Дохи гдје је послије побједа над Џумхуром, Фучовичем и Басилашвилијем поражен у полуфиналу од Баутиста-Агута.

С друге стране, Кругер је елиминисан у првом колу Орланда, а до главног жријеба АО стигао је побједама над Гајом, Менендесом и Трунгелитијем у квалификацијама.

Ђоковић ће послије 230. играча на АТП листи у наредној рунди имати знатно тежи изазов, искусног Француза Жо-Вилфреда Цонгу који је савладао Мартина Клижана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана