Ђоковић одржао час тениса Андерсону за финале Лондона

Б92
Ђоковић одржао час тениса Андерсону за финале Лондона

Краљ је краљ, Новаку Ђоковићу требало је свега 75 минута да се пласира у ново АТП тур финале у Лондону. Побједио је Кевина Андерсона са убједљивих 6:2, 6:2.

 

Била је то права тениска поезија, савршен тенис је приуштио Новак љубитељима тениса у свом претпоследњем мечу у овој сезони.

Тако ће у недјељу играти у свом седмом АТП тур финалу, за своју шесту титулу. Противник ће му бити Александер Зверев који је био бољи од Роџера Федерера, 7:5, 7:6 (5).

Што се тиче Новака ово му је била осма побједа у девет окршаја са Андерсоном којег је ове сезоне побједио и у финалу Вимблдона као и у Шангају.

Од самог почетка меча Новак је поставио ствари на своје мјесто. Једноставно, ријешио је да покаже ко је ко и ко ће се питати у свему у овом мечу.

Не само што је био ауторитативан и сигуран у својим сервис гемовима, јер то је било тако током цијелог турнира, већ што је и у гемовима када је сервирао горостасни Јужноафриканац, био тај који је диктирао игру.

Савршен ритерн, тактика развлачења противника из угла у угао, промјена ритма, изласци напред. Све је успијевало Ђоковићу, погађао је линије, буквално је "цртао" по терену. Уствари, показао је да је по свему што чини у другој половини сезоне, истински краљ свјетског тениса.

Није Новаку требало много да натјера противника у дефанзиву. Одмах је начинио брејк, повео је са 2:0, а онда на 4:2 начинио нови брејк за 5:2 и потом одсервирао за почетни сет.

Како је било на старту првог, тако је било и на почетку другог сета. Експресан брејк, потом сигурна потврда истог, чисто да се потврди ко је на путу ка финалу.

Повео је са 3:1, потом је услиједио нови брејк за 4:1. Андерсон је био посматрач, играо је само један тенисер, савршено, готово без грешке. Ту није било помоћи за Кевина и меч је завршен ускоро.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана