Đoković nahvalio i pecnuo Federera

Agencije
Đoković nahvalio i pecnuo Federera

RIM - Publici koja je zbog Rodžera Federera ulaznice platila duplo više od predviđene cijene juče je pokvarila kiša koja je upropastila izuzetno bogat program na terenima “Foro Italika”.

Svi teniseri koji u ovom trenutku nešto znače trebalo je da istrče na centralni teren ali to se nije desilo, pa će danas po ubrzanom programu morati da rješavaju mečeve drugog kola. Odluka da poskupe karte zbog odluke Federera da učestvuje na turniru izazvala je mnogo bure, a novinare je interesovalo mišljenje Novaka Đokovića, koji je udijelio komplimente na račun Švajcarca, ali ga na kraju i pecnuo.

- Ne znam... Sigurno je da je on najveće ime, neko ko je osvojio najviše titula. On je svetska ikona i samim tim, u jednu ruku, mogu da razume ovakvu odluku. Iako nikada nije bio šampion u Rimu... - izjavio je Đoković.

Dodao je da se ne osjeća uvrijeđeno što se organizatori turnira širom svijeta ipak više trude da udovolje Federeru nego njemu iako je trenutno bez premca.

- Ne. Mislim da se ne osećaju ni Rafa ni ostali igrači. Ako to donese dodatan broj kupljenih karata i, samim tim, veću zaradu turniru, onda je to dobro za sve - rekao je Đoković, koji je sinoć trebalo da igra posljednji meč drugog kola sa Denisom Šapovalovim, ali će njih dvojica danas morati na teren.

Umanjujući, odnosno ne ističući njegove rezultate na terenu, američki mediji nastavili su sve što su zakuvali još na početku sezone u Australiji. Od tada je krenula njihova ofanziva na Đokovića, kojeg su označili kao glavnog krivca za trenutnu zbrku u svjetskom teniskom vrhu izazvanu ostavkom prvog čovjeka Krisa Kermoda, koju je on potencirao. Sve se nastavilo odlaskom predstavnika igrača u bordu direktora, Džastina Gimelstoba nakon njegove tuče sa prijateljem Rendalom Kaplanom.

- Mediji su prezentovali priču na nepošten način i to ne samo prema meni i Savetu igrača. Da, ja sam predsednik to je tačno, ali postoji još deset igrača koji su njega deo. Većina odlučuje, a ja sam samo jedan od desetorice - objasnio je Đoković.

Inače, Gimelstobov nasljednik nije izabran, jer su Valero Evans i Nikolas Lapenti dobili po pet glasova, pa su sljedeći izbori zakazani za jul.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana