Ђоковић фуриозном игром до дуела са Дел Потром

B92
Ђоковић фуриозном игром до дуела са Дел Потром

Новак Ђоковић, најбољи тенисер свијета, пласирао се у четвртфинале Мастерса у Риму, пошто је у два сета савладао Филипа Колшрајбера.

Српски тенисер одиграо је веома добар меч и за само 64 минута дошао до другог тријумфа у једном дану – 6:3, 6:0.

Први рекет свијета раније у току дана побједио је Дениса Шаповалова, а како је у сриједу падала киша, морао је поново на терен неколико сати касније.

Исти случај био је и са Колшрајбером, који је елиминисао Марка Чекината и који је имао нешто мање времена за одмор од Новака.

Ђоковић ће у четвртфиналу Мастерса у Риму играти против Хуана Мартина дел Потра. Аргентинац је у два сета побједио талентованог Норвежанина Каспера Руда.

Новак није желио много да проведе на терену што му је и успјело. Српски тенисер одиграо је фуриозан меч и нити једном се није постављало питање побједника.

Најбољи тенисер планете у оба сета успио је да направи брејк на старту. Нијемац се најбоље држао средином првог сета када је пружио добар отпор Ђоковићу.

Ипак, Новак је имао брејк предности што му је било довољно да резултатом 6-3 дође до вођства у сетовима.

Током другог периода игре постојао је само један тенисер. У прва три одиграна гема Ђоковић је направио два брејка, а Колшрајбер је освојио само један поен.

Нијемац је имао три брејк лопте у четвртом гему, међутим Ђоковић их је спасао и тако потврдио доминацију. Новак је овим гемом и ставио тачку на меч.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана