Đoković deklasirao i Zvereva za drugu pobjedu u Londonu

B92
Đoković deklasirao i Zvereva za drugu pobjedu u Londonu

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković stigao je na korak do polufinala Završnog turnira u Londonu, drugom pobjedom u grupi "Gustavo Kuerten".

Đoković je u drugom meču u prestonici Engleske lako izašao na kraj sa Aleksanderom Zverevim iz Njemačke, rezultatom 6:4, 6:1.

Novak nije blistao, posebno ne u prvom setu, ali je pitanje pobjednika uspio da riješi u finišu tog i početkom drugog dijela, pa će mu sada biti samo potreban jedan set da overi prvo mjesto u grupi.

Njega će juriti za dva kada se bude sastao sa Marinom Čilićem koji od 21 sat igra protiv Džona Iznera u duelu dvojice poraženih iz prvog kola.

U prvih nekoliko gemova prvi teniser na ATP listi nije uspijevao da pripreti rivalu, posebno jer je Zverev servirao izuzetno dobro, ali je ključni detalj viđen u devetom gemu. Tada se Srbin suočavao sa brejk loptama, obe je neutralisao i već u slijedećem došao do prednosti od 1-0.

Samo se čekao trenutak kada će napraviti odlučujući korak, to se desilo desetak minuta kasnije, što je pokrenulo furioznu seriju do kraja meča.

Novak je ostvario drugi vezani trijumf nad Zverevim i sada vodi 2-1 u međusobnim duelima, pošto je Saša trijumfovao u njihovom prvom okršaju u Rimu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana