Ђоковић декласирао и Зверева за другу побjеду у Лондону

Б92
Ђоковић декласирао и Зверева за другу побjеду у Лондону

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић стигао је на корак до полуфинала Завршног турнира у Лондону, другом побједом у групи "Густаво Куертен".

Ђоковић је у другом мечу у престоници Енглеске лако изашао на крај са Александером Зверевим из Њемачке, резултатом 6:4, 6:1.

Новак није блистао, посебно не у првом сету, али је питање побједника успио да ријеши у финишу тог и почетком другог дијела, па ће му сада бити само потребан један сет да овери прво мјесто у групи.

Њега ће јурити за два када се буде састао са Марином Чилићем који од 21 сат игра против Џона Изнера у дуелу двојице поражених из првог кола.

У првих неколико гемова први тенисер на АТП листи није успијевао да припрети ривалу, посебно јер је Зверев сервирао изузетно добро, али је кључни детаљ виђен у деветом гему. Тада се Србин суочавао са брејк лоптама, обе је неутралисао и већ у слиједећем дошао до предности од 1-0.

Само се чекао тренутак када ће направити одлучујући корак, то се десило десетак минута касније, што је покренуло фуриозну серију до краја меча.

Новак је остварио други везани тријумф над Зверевим и сада води 2-1 у међусобним дуелима, пошто је Саша тријумфовао у њиховом првом окршају у Риму.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана