Ђоковић царује бар до Вимблдона

Глас Српске
Ђоковић царује бар до Вимблдона

Рим - Титулом у Мадриду и са нових 955 бодова којима је побјегао Рафаелу Надалу на 4.170 поена предности, Новак Ђоковић почео је 251. седмицу на врху АТП листе, а у седмицама које долазе тај салдо само може да буде већи.

 

 

 Шпанац наиме брани титуле у Риму и Ролан Гаросу које носе 3.000 бодова, док српски тенисер на та два турнира има задатак да одбрани 720. Гледајући и даље према Вимблдону, Ђоковић је у одличној позицији, а онда га чека паклен финиш с обзиром на то да је бриљирао у посљедњој трећини прошле сезоне. Међутим, најбољи тенисер свијета никада није гледао превише далеко трудећи се да му сваки сљедећи турнир буде преокупација. Тако је одмах послије треће титуле у “Магичној кутији” открио краткорочне планове.

- У Мадриду сам играо најбољи тенис још од Аустралијен опена, победа ми много значи. Јако ми је важно што сам узео титулу у овом периоду сезоне, то ми даје много самопоуздања пред Рим и наравно, Ролан Гарос, где стварно желим да играм свој најбољи тенис - рекао је Ђоковић, којем ће ривал у другом колу мастерса у Италији бити Денис Шаповалов.

Финале против Стефаноса Циципаса (6:3, 6:4) било је и резултатски и по говору тијела много лакше од полуфинала против Доминика Тима.

- Веома важна победа била је у полуфиналу, то је био веома тесан меч.  Стефанос је играо сјајно против Рафе, али вероватно је и то што се меч завршио касно имало утицаја на његову игру у финалу. Није се тако добро кретао као у полуфиналу, вероватно је био помало уморан. Диктирао сам ритам игре и играо најбољи тенис током седмице - додао је Ђоковић, додавши да је задовољан скоро свим параметрима у игри.

Ово му је био 33. пехар са турнира мастерс серије, па је стигао Надала на врху вјечне листе, а први који је освојио са братом Марком у улози тренера. Млађи Ђоковић понекад ће мијењати Маријана Вајду ове сезоне, а почетак дефинитивно обећава. Новинаре је занимао и потенцијални дуел са Рафаелом Надалом на Ролан Гаросу.

- Ако се тај меч деси у Паризу, то значи да ће то бити финале. Дуг је пут до тога, разумем да ви желите о томе да дискутујете, али много ствари може да се догоди, можемо обојица да изгубимо пре финала - рекао је Ђоковић.

Мечеве у Мадриду сваке године посматра велики број познатих личности, највише фудбалера и кошаркаша, како активних тако и пензионисаних. Прослављени фудбалери Реал Мадрида Предраг Мијатовић, Луис Фиго и Кларенс Седорф сачекали су Ђоковића у комплексу “Магичне кутије” и честитали му 74. титулу у каријери.

АТП листа

1. Новак Ђоковић 12.115

2. Рафаел Надал 7.945

3. Роџер Федерер 5.770

4. Доминик Тим 4.845

5. Александар Зверев 4.745

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана