Đoković brži od mraka, lako do četvrtfinala Vimbldona

B92
Đoković brži od mraka, lako do četvrtfinala Vimbldona

Novak Đoković odigrao je jedan od najboljih mečeva na turniru i plasirao se u četvrtfinale Vimbldona.

Srpski teniser je bez mnogo problema nadigrao Rusa Karena Hačanova sa 6:4, 6:2, 6:2.

Đoković će u četvrtfinalu Vimbldona igrati protiv Japanca Keija Nišikorija koji je u osmini finala savladao Ernestsa Gulbisa 3-1, poslije preokreta.

Hačanov je napravio brejk već u prvom gemu i šokirao gledaoce na Terenu 1, ali to je bilo sve što je Rus uspio da učini protiv Đokovića.

Iako je Srbinu bilo potrebno nešto više vremena da “namjesti” svoj servis, pa mu je Hačanov još jednom oduzeo u prvom setu, Novak je sve vrijeme kontrolisao ritam meča i diktirao tempo.

Besprijekornim riternom (osvojio 51% poena na servis Hačanova) je potpuno razoružao rivala na njegov servis i s lakoćom pravio brejkove, pa je ekspresno osvajao poene motivisan završetkom dana u Londonu.

Osim riterna, Đokovića je tokom meča sjajno služio i forhend, donio mu je nekoliko bitnih i ključnih poena koji su mu olakšali put ka pobjedi.

Iako je kasno počeo meč na Terenu 1, Đoković je agresivnom igrom (prešao oko 250 metara više od rivala), uspio da ga završi prije mraka i izbjegne prekid kao u slučaju duela Huana Martina del Potra i Žila Simona.

Njegov naredni rival mu je Nišikori, redovna “mušterija” koga je savladao 13 puta u 15 susreta.

“Imali smo nekoliko mečeva ove godine, ali na travi je potpuno drugačija situacija. Ovo mu je prvo četvrtfinale, igra dobro, može da napravi veliki rezultat”, rekao je Đoković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana