Ђоковић: Тениски терен третирам као школу живота

B92
Ђоковић: Тениски терен третирам као школу живота

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић у петак ће почети нову сезону наступом на Мубадала егзибиционом турниру у Абу Дабију.

Ђоковић ће у полуфиналу турнира играти против Карена Хачанова који је елиминисао Доминика Тима, а прије меча је говорио о ономе што му доноси играње тениса.

Новак је истакао да је и даље “гладан” играња и освајања трофеја као што је то био на почетку каријере.

“У тениском смислу, увек желим да будем најбољи у ономе што радим – то ми је један од највећих мотива за играње тениса. Покушавам да уживам и носим добру енергију на терен, без обзира да ли тренирам или играм меч. То је нешто што је увек у врху листе приоритета јер, ако немам страст и ту искру у себи, када изађем на терен, све постаје два, три или четири пута теже. Посебно у мојим годинама и тренутку каријере. Приватно су то породица, здравље, љубав и напредак за све, унутрашњи мир, али и мир у свету”, рекао је Ђоковић.

Услиједило је питање шта за њега представља тениски терен – одговор је био веома занимљив.

“Тениски терен је за мене место где доживљавам изазове на сваки могући начин и мој карактер је на испиту. Третирам га као личну животну школу. Нема много места који ме на позитиван или негативан начин покрећу као тениски терен”. Послије турбулентног почетка прошле сезоне, успио је да се врати у препознатљиву форму, освоји четири велика турнира и дође поново до “броја 1”. “Било је то 12 веома узбуљивих месеци. Прошле године сам овде дошао са повредом лакта која је касније захтевала операцију. Захвалан сам што ме је та сезоне научила много о мени самом, као играчу, али и као особи”, закључио је Ђоковић.

Ђоковић и Хачанов састају се у петак од 16 часова по средњоевропском времену.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана