Đanluiđi Bufon: Teško nama ako sam ja najbolji

Agencije
Đanluiđi Bufon: Teško nama ako sam ja najbolji

Milano - Ima 39 godina na leđima i proglašen je za najboljeg fudbalera Italije. Đanluiđi Bufon iskoristio je priliku da se nagradom našali na svoj račun, ali i na situaciju o fudbalu na Apeninima.

„Azuri“ se nisu plasirali na Svjetsko prvenstvo u Rusiji, pa je ispadanje od Švedske u baražu označilo kraj reprezentativne karijere za Bufona. Suze su obojile tužan oproštaj na „San Siru“, ali je Điđi smogao snage da se našali povodom aktuelne situacije.

- Sad mi je jasno zašto smo ispali od Švedske. Ako sam ja najbolji, onda smo u problemu. Ponosan sam i srećan zbog priznanja. Nikad nisam sanjao da ću osvojiti ovaj trofej, držim ga čvrsto, jer nikad neću biti najbolji mladi igrač - rekao je Bufon i nasmijao sve prisutne.

Jedan od najboljih golmana svih vremena imao je sjajnu sezonu sa Juventusom, koja nije krunisana najvećim trofejom Lige šampiona. Real je u finalu bio bolji sa 4:1 pa Bufon nije uspio da zagrli pehar koji mu nedostaje u prebogatoj vitrini. Ponovo je krenuo u lov na evropski tron, ali Juve ne uliva sigurnost kao lani. Ni u prvenstvu ekipa Masimilijana Alegrija nije na vrhu, ispred su Napoli i Inter, pa će „bjankoneri“ morati podići formu ako žele lovorike na kraju sezone. Biće izuzetno teško, Napolitanci nikad nisu bili ozbiljniji u namjeri da svrgnu sa vrha velikog rivala. Dodatni zamah daće im nagrada Maurisiju Sariju, koji je proglašen za najboljeg italijanskog trenera. U idealnom timu trenutni lider Serije A ima još tri fudbalera, štopera Sulejmana Kulibalija, kapitena Mareka Hamšika i napadača Drisa Mertensa. Pored Bufona, Juventus predstavljaju Aleks Sandro, Miralem Pjanić, Paulo Dibala i Gonzalo Iguain, s tim da su Dani Alveš i Leonardo Bonući odličnim partijama u dresu aktuelnog šampiona izborili mjesto u 11 najboljih, ali su ljetos promijenili sredinu. Brazilac je pojačao PSŽ, dok je odlični štoper iznenadio sve i prešao u Milan. Roma je dala posljednjeg člana idealnog tima, a to je odlična radilica na sredini terena Rađa Naingolan. Najbolja fudbalerka je Alija Đuđani iz Fjorentine, a najbolji mladi igrač je golman Kaljarija Alesio Kranjo.

Povratak u reprezentaciju

Oprostio se od reprezentacije, ali je novom izjavom ostavio prostor za povratak.

- Uvijek sam bio vojnik nacionalnog tima i odazivao se na dužnost svaki put kada sam mogao. Nikada ne mogu da okrenem leđa Italiji, uvijek moram biti spreman pa čak i kada budem imao 60 godina. Ako bolest pokosi sve golmane, onda sam na raspolaganju - rekao je Bufon.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana