Ђанлуиђи Буфон: Тешко нама ако сам ја најбољи

Агенције
Ђанлуиђи Буфон: Тешко нама ако сам ја најбољи

Милано - Има 39 година на леђима и проглашен је за најбољег фудбалера Италије. Ђанлуиђи Буфон искористио је прилику да се наградом нашали на свој рачун, али и на ситуацију о фудбалу на Апенинима.

„Азури“ се нису пласирали на Свјетско првенство у Русији, па је испадање од Шведске у баражу означило крај репрезентативне каријере за Буфона. Сузе су обојиле тужан опроштај на „Сан Сиру“, али је Ђиђи смогао снаге да се нашали поводом актуелне ситуације.

- Сад ми је јасно зашто смо испали од Шведске. Ако сам ја најбољи, онда смо у проблему. Поносан сам и срећан због признања. Никад нисам сањао да ћу освојити овај трофеј, држим га чврсто, јер никад нећу бити најбољи млади играч - рекао је Буфон и насмијао све присутне.

Један од најбољих голмана свих времена имао је сјајну сезону са Јувентусом, која није крунисана највећим трофејом Лиге шампиона. Реал је у финалу био бољи са 4:1 па Буфон није успио да загрли пехар који му недостаје у пребогатој витрини. Поново је кренуо у лов на европски трон, али Јуве не улива сигурност као лани. Ни у првенству екипа Масимилијана Алегрија није на врху, испред су Наполи и Интер, па ће „бјанконери“ морати подићи форму ако желе ловорике на крају сезоне. Биће изузетно тешко, Наполитанци никад нису били озбиљнији у намјери да свргну са врха великог ривала. Додатни замах даће им награда Маурисију Сарију, који је проглашен за најбољег италијанског тренера. У идеалном тиму тренутни лидер Серије А има још три фудбалера, штопера Сулејмана Кулибалија, капитена Марека Хамшика и нападача Дриса Мертенса. Поред Буфона, Јувентус представљају Алекс Сандро, Миралем Пјанић, Пауло Дибала и Гонзало Игуаин, с тим да су Дани Алвеш и Леонардо Бонући одличним партијама у дресу актуелног шампиона изборили мјесто у 11 најбољих, али су љетос промијенили средину. Бразилац је појачао ПСЖ, док је одлични штопер изненадио све и прешао у Милан. Рома је дала посљедњег члана идеалног тима, а то је одлична радилица на средини терена Рађа Наинголан. Најбоља фудбалерка је Алија Ђуђани из Фјорентине, а најбољи млади играч је голман Каљарија Алесио Крањо.

Повратак у репрезентацију

Опростио се од репрезентације, али је новом изјавом оставио простор за повратак.

- Увијек сам био војник националног тима и одазивао се на дужност сваки пут када сам могао. Никада не могу да окренем леђа Италији, увијек морам бити спреман па чак и када будем имао 60 година. Ако болест покоси све голмане, онда сам на располагању - рекао је Буфон.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана