ЦСКА послије драме до Ф4 у Београду

B92
ЦСКА послије драме до Ф4 у Београду

Кошаркаши ЦСКА трећи су учесници Фајнал-фора Евролиге који се ове године одржава у Београду.

'Армејци' су у четвртом мечу савладали Химки са 89:88 и са 3:1 пласирали се међу четири најбоље екипе.

Утакмица у Москви донијела је много узбуђења и неизвијесности. ЦСКА је средином треће четвртине имао предност од 17 поена, али је Химки предвођен Алексејем Шведом и Стефаном Марковићем успио да сустигне, а чак и преокрене резултат, међутим, у финишу му је недостајало среће.

У посљедњих 20 секунди утакмице ушло се при резултату 87:87, а напад је Химки. Екипа Димитриса Итудиса је одмах по извођењу лопте фаулирала Ентонија Гила који је потом с линије за слободна бацања имао половичан учинак.

Химки је одлучио да брани посљедњи напад, али у томе нису били успјешни, пошто је Кори Хигинс на 5,6 секунди погодио за два. Домаћин је потом брзо извео лопту, што је на другој страни донијело лаке поене Чарлсу Џенскину, али су они поништени, јер је записнички сто начинио грешку приликом пуштања времена што је жестоко изнервирало тренера Јоргоса Барцокаса.

Најефикаснији у побједничком тиму био је Хигинс са 20 поена, док је Алексеј Воронцевич додао 15, а један мање убацио је Серхио Родригес.

У екипи Химкија истакао се Швед са 36 поена, док је једино још Џејмс Андерсон имао двоцифрен учинак од 10 поена. Стефан Марковић постигао је девет поена, уз три скока и две асистенције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана