Без изненађења у Минхену – Бајерн у полуфиналу Лиге шампиона

B92
Без изненађења у Минхену – Бајерн у полуфиналу Лиге шампиона

Фудбалери минхенског Бајерна нису дозволили сензацију и ремијем без голова на свом терену са Севиљом обезбједили пласман у полуфинале Лиге шампиона (0:0).

Бајерн је након тријумфа у Севиљи од 2:1 успио да сачува предност и придружи се Ливерпулу, Роми и Реал Мадриду.

Баварци нису толико рутински прошли колико резултат показује, Андалужани су приказали одличну игру у оба сусрета, али ће екипа Јупа Хајнкеса бити на жријебу у Ниону у петак од 13 часова по средњоевропском времену.

Реванш на ‘Алијанц арени’ није донио превише занимљиву утакмицу, већ рововску борбу два тима и доста прекида.

Прво полувријеме донијело нам је игру између два казнена простора, Бајерн је обично покушавао да пробије по боковима, али Арјен Робен и Франк Рибери нису били довољно концентрисани у завршници. С друге стране, изабраници Винченца Монтеле су имали неколико полуприлика, а најбољу је у том дијелу пропустио Сарабија.

Није се много промјенила ситуација ни у других 45 минута, али је све могло да буде другачије послије сата игре, да је Кореа имао мало више среће. Банега је одлично извео прекид, нападач гостију био највиши у скоку, али је његов ударац главом завршио на пречки.

Од тог тренутка гледали смо више оштрих стартова него зрелих прилика, Кореа је до краја зарадио и црвени картон, док су мреже мировале и Бајерн је отишао даље.

Изгледа да је Јуп Хајнкес талија за баварског гиганта – након сушне европске ере Пепа Гвардиоле, Бајерн поново има шансу да се бори за трофеј, баш као када је тренер био 72-годишњи Нијемац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана