Атлетико слави Уругвајце, Хименез и Годин срушили Јувентус!

B92
Атлетико слави Уругвајце, Хименез и Годин срушили Јувентус!

Фудбалери Атлетико Мадрида су на “Вандо Метрополитано” у првој утакмици осмине финала Лиге шампиона били бољи од Јувентуса, 2:0.

Био је то узбудљив меч са неколико великих прилика, а утисак је да је Атлетико захваљујући одлучнијој и храбријој игри у другом полувремену стекао велику предност пред реванш у Торину.

Очекивало се више од Кристијана Роналда у табору Јувентуса, али он није био ни сјенка играча који је некада терорисао одбрану “јорганџија”, у вријеме када је носио дрес Реала.

Многе прогнозе су указивале да ћемо гледати тврду, затворенију утакмицу. Оба тренера су познати по томе да воле прије свега да играју чврсто позади, посебно Атлетико и тако је и било у почетку. Али фудбал је чудо и на крају видјели смо меч у којем су побједника ријешили штопери, и то Уругвајци.

Шпанци су се ослањали на покушаје из брзих контри и транзиције из одбрану у напад, док се Јувентус оријентисао на покушаје пробоја са лијевог бока, преко Роналда.

Италијани су имали двије најбоље ситуације у првом дијелу преко Роналда и Бонућија. Португалац је одлично извео слободан ударац у 9. минуту. Био је то покушај са 30 метара, лопта је ишла под пречку, али је Јан Облак сјајно интервенисао, парадом је спречио радост гостију.

Само три минута касније Леонардо Бонући је ослично скочио послије корнера, шутирао је главом, али мрежа „јорганџија” се није затресла.

У 15. минуту, Томас Парти је шутирао ка голу Јувентуса са 20 метара, али је Шћешњи добро интервенисао, да би у 27. минуту видјели спорну ситуацију.

Матија де Шиљо је био у дуелу са Дијегом Костом, нападач Атлетика је пао, остало је само питање да ли је прекршај био ван или унутар казненог простора. ВАР је пресудио да нема пенала, а прекид је извео Антоан Гризман, да би голман Јувентуса одбранио његов ударац са 17 метара.

Друго полувријеме започело је великим приликама за Атлетико. Погрешио је у 50. минуту на средини Ђорђо Кјелини, Антоан Гризман је упослио сјајно Дијега Косту који је утрчао пред гол, издржао је дуел са Леонардом Бонућијем и шутирао, али поред стативе.

Само пет минута касније затресла се пречка гола Јувентуса. Гризман је био у шанси, лобовао је голмана Јувентуса, али он је крајњим напором одбио лопту пристима до пречке и тако спречио вођство домаћина.

Извршио је до 65. минутуа Дијего Симеоне све три измјене. То је чигледно дало резултата. Атлетико је заиграо офанзивно и плод свега били су голови у финишу.

У 72. минуту, Атлетико је постигао гол преко Алвара Морате, који је заменио Дијега Косту, али је послије прегледавања снимка ВАР пресудио у корист Јувентуса, тачније да је Мората начинио прекршај у нападу над Кјелинијем.

Коначно у 78. минуту послије корнера, одлично је реаговао Хозе Марија Хименез који је са пет метара успео да пошаље лопту у мрежу Италијана, да би само пет минута касније све било рјешено.

Гризман је извео прекид, на одбијену лопту пред голом реаговао је Дијего Годин, искоса са десне стране пронашао је пут лопти до мреже за великих 2:0.

Покушао је Јувентус да постигне почасни гол, резервиста Бернардески је у 90. минуту имао прилику, али је његов ударац са 15 метара одбранио одлични Јан Облак.

Могао је и Роналдо у трећем минуту наодкнаде главом да постигне гол, али није био прецизан и резултат се није промјенио.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана