Ал Аин елиминисао Ривер и отишао у финале након пенала

Агенције
Ал Аин елиминисао Ривер и отишао у финале након пенала

Фудбалери Ал Аина први су финалисти ФИФА Свјетског клупског купа. У полуфиналу послије извођења пенала елиминисали су Ривер Плејт резултатом 5:4 (2:2, 1:2).

Очекивало да се ће Ривер Плејт, освајач Купа Либертадорес, послије недавне побједе у Мадриду над Боком Јуниорс, лако стићи до финала, али то се није обистинило.

Иако су на полувремену водили са 2:1, Ал Аин се није предавао и послије изједначења и продужетака, клуб из УАЕ је са пенала дошао до тријумфа.

Њима ће противник у борби за трофеј бити побједник сусрета између Кашиме Антлерс и Реал Мадрида, а тај меч се игра сутра од 17.30 часова.

Ал Аин је повео у трећем минуту преко Швеђанина Маркуса Берга. Он се одлично снашао у гужви послије корнера и тако је Ал Аин повео.

Ривер Плејт је изједначио у 11. минуту тако што је Рафаел Боре послије гужве пред голом Ал Аина био најприсебнији, да би исти играч пет минута касније, послије одличне акције тима по десној страни, довео тим из Буенос Ајреса у вођство.

У другом полувремену, Ал Аин је изједначио у 51. минуту. Стријелац је био Кајо, одличним ударцем са десетак метара матирао је голмана Ривер Плејта.

Аргентинци су имали велику прилику у 69. минуту да све ријеше, али једанаестерац који им је досуђен, Гонзало Мартинез није претворио у гол, погодио је пречку.

Послије два продужетка од по 15 минута није било побједника, па је финалисту одлучила пенал серија.

Играчи Ал Аина су постигли свих пет голова, а на 5:4 Енцо Перез је шутирао ноншалантно, па је јунак меча, голман Ал Аина Калид Еиса одбранио његов ударац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана