Abramovič prodaje Čelsi

Agencije
Abramovič prodaje Čelsi

Vlasnik Čelsija Roman Abramovič spreman je da proda klub, pišu ostrvski mediji.

On je navodno angažovao njujoršku banku da procijeni prednost, a Rejn grupa je procijenu svela na oko 2,2 milijarde evra.

Čelsi je angažovao savjetnike, koji su pomogli Mančester sitiju da proda 13 odsto akcija Kinezima za 292 miliona evra. Pitanje je samo hoće li se baviti traženjem novog vlasnika, ili samo prodajom udijela koji je Abramovič 2003. godine kupio za 140 miliona funti.

Čelsi se posljednjih godina bori za svoje mjesto među najboljim timovima Premijer lige. Iako je Antonio Konte osvojio titulu pretprošle sezone, Čelsi u dvije od posljednje tri godine nije igrao Ligu šampiona.

Osim toga, uspon prebogatog Mančester sitija, činjenica da "Plavci" tek treba da ubede Edena Azara da ostane i reizgradnja tima pod Mauricijom Sarijem ne idu mnogo na ruku londonskom timu.

Abramovič je nakon majskih sankcije Velike Britanije Rusiji odlučio da odustane od proširenja Stamford Bridža vrijednog 550 miliona evra.

Klub je u njegovom vlasništvu za 15 godina osvojio isto toliko trofeja, šest puta je bio prvak Engleske, 2012. je postao prvi londonski klub koji je osvojio Ligu šampiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana