Абрамович продаје Челси

Агенције
Абрамович продаје Челси

Власник Челсија Роман Абрамович спреман је да прода клуб, пишу острвски медији.

Он је наводно ангажовао њујоршку банку да процијени предност, а Рејн група је процијену свела на око 2,2 милијарде евра.

Челси је ангажовао савјетнике, који су помогли Манчестер ситију да прода 13 одсто акција Кинезима за 292 милиона евра. Питање је само хоће ли се бавити тражењем новог власника, или само продајом удијела који је Абрамович 2003. године купио за 140 милиона фунти.

Челси се посљедњих година бори за своје мјесто међу најбољим тимовима Премијер лиге. Иако је Антонио Конте освојио титулу претпрошле сезоне, Челси у двије од посљедње три године није играо Лигу шампиона.

Осим тога, успон пребогатог Манчестер ситија, чињеница да "Плавци" тек треба да убеде Едена Азара да остане и реизградња тима под Маурицијом Саријем не иду много на руку лондонском тиму.

Абрамович је након мајских санкције Велике Британије Русији одлучио да одустане од проширења Стамфорд Бриџа вриједног 550 милиона евра.

Клуб је у његовом власништву за 15 година освојио исто толико трофеја, шест пута је био првак Енглеске, 2012. је постао први лондонски клуб који је освојио Лигу шампиона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана