Абрамович би могао да “почасти” и Сарија

Глас Српске
Абрамович би могао да “почасти” и Сарија

ЛОНДОН - Када је Роман Абрамович 2003. године постао власник Челзија донио је велики капитал у клуб, али поред издвајања великих сума новца за играче руски бизнисмен потрошио је више од 100 милиона евра плаћајући одштете тренерима.

 

 

 

 

 

За разлику од Арсена Венгера који је провео 22 године на клупи Арсенала или Алекса Фергусона, под чијом палицом је Манчестер јунајтед 27 година постизао врхунске резултате, на “Стамфорд бриџу” немају стрпљења када су тренери у питању, па би Маурисио Сари могао да буде сљедећа жртва. Италијан има важећи уговор до 2021. године, али Абрамович неће имати проблема да му уручи отказ већ послије финала Лиге Европе, јер компензација на име пријевременог раскида сарадње износи “само” пет милиона фунти.

То је много мање новца од рекордног износа од 27,5 милиона који је у два наврата покупио Жозе Мурињо. Португалцу је прво у септембру 2007. на рачун легло 18 милиона фунти, да би у другом мандату, осам година касније, био богатији за још 9,5 милиона. Нешто слабије прошао је Луис Фелипе Сколари, који је због катастрофалних резултата морао да оде фебруара 2009, уз 12,6 милиона фунти. Након њега се опарио и Андре Виљаш Боаш и то са тачно 12 милиона фунти, након отказа у марту 2012. Њега је наслиједио Роберто ди Матео и са тимом коме нико није давао шансе успио да донесе Челзију пехар Лиге шампиона у мају исте године, али је већ у новембру и он добио захвалницу и чек на 10,7 милиона фунти. У међувремену отказе и одштету, добијали су Карло Анћелоти (шест милиона), Клаудио Ранијери (шест милиона), Аврам Грант (5.500.000), да би прије неколико дана и Антонио Конте добио “плавце” на суду, па су Енглези у обавези да му искеширају девет милиона фунти.

Док се чека расплет на тренерској позицији, “плавци” се спремају за финале Лиге Европе, а према ријечима капитена Сезара Аспиликуете уопште не размишљају о потенцијалном Саријевом одласку.

- Навикли смо на гласине, то нас не дотиче. Вјерујте, сваки играч је фокусиран само на финале и радимо вриједно како бисмо тај меч одиграли најбоље што можемо и узели трофеј - поручио је Аспиликуета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана