vFudbaleri Krupe poraženi u revanšu Kupa BiH: Ništa od trofeja i nastupa u Evropi

Milan Zubović
vFudbaleri Krupe poraženi u revanšu Kupa BiH: Ništa od trofeja i nastupa u Evropi

Krupa na Vrbasu - Fudbaleri Krupe nisu imali snage da postignu istorijski uspjeh u Kupu BiH. Prednost Željezničara od 2:0 iz prvog susreta bila je nedostižna za izabranike trenera Slobodana Starčevića, koji su revanšu na svom stadionu poraženi sa 0:4 i tako su ostali bez prvog trofeja Kupa, ali i plasmana u kvalifikacije za Ligu Evrope.

S druge strane Sarajlije su peharom spasile sezonu i stigle do petog Kupa dok će četvrto mjesto na tabeli Premijer lige BiH donijeti nastup u Evropi.

 

Prvu izglednu šansu na utakmici imali su domaći fudbaleri u 11. minutu kada je Zoran Šamara sa desetak metara poslao loptu visoko preko gola. Samo tri minuta kasnije Lazar Marjanović loše je šutirao sa vrha peterca. U 21. minutu došlo je do manje gužve na terenu nakon što je u kaznenom prostoru gostiju pao Slobodan Milanović, a sudija Irfan Peljto mu pokazao žuti karton zbog simuliranja. Domaći fudbaleri tražili su penal i okružili glavnog arbitra, a situaciju je smirio kapiten Krupe Aleksandar Vukotić. Sve nade Krupe ugasio je Vojo Ubiparip u 33. minutu, koji je iskoristio asistenciju Sinana Ramovića. U prvom minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena Ramović je asistirao Dženanu Zajmoviću, koji je petom povisio na 2:0. Trener golmana Krupe Mirando Petrić isključen je u 59. minutu poslije protesta nakon što je njegovog igrača Jovu Lukića faulirao Danijel Graovac, a sudija nije pokazao karton gostujućem fudbaleru. Mladi igrač domaćeg tima zamijenjen je u 70. minutu zbog povrede arkade. Na 3:0 povisio je Goran Zakarić kojem je ponovo asistirao Ramović, a on neometan matirao golmana. Odličnu partiju Ramović je krunisao golom u 83. minutu za konačan rezultat.

Žuti na tribinama

Na tribinama stadiona u Krupi na Vrbasu okupio se veliki broj fudbalskih radnika, ali je najveću pažnju privukao selektor reprezentacije BiH Robert Prosinečki, koji je utakmicu posmatrao u društvu jednog od čelnika Krupe Dragomira Ilića. Uz popularnog Žutog na tribinama je bio i selektor mlade reprezentacije BiH Vinko Marinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana