vФудбалери Крупе поражени у реваншу Купа БиХ: Ништа од трофеја и наступа у Европи

Милан Зубовић
vФудбалери Крупе поражени у реваншу Купа БиХ: Ништа од трофеја и наступа у Европи

Крупа на Врбасу - Фудбалери Крупе нису имали снаге да постигну историјски успјех у Купу БиХ. Предност Жељезничара од 2:0 из првог сусрета била је недостижна за изабранике тренера Слободана Старчевића, који су реваншу на свом стадиону поражени са 0:4 и тако су остали без првог трофеја Купа, али и пласмана у квалификације за Лигу Европе.

С друге стране Сарајлије су пехаром спасиле сезону и стигле до петог Купа док ће четврто мјесто на табели Премијер лиге БиХ донијети наступ у Европи.

 

Прву изгледну шансу на утакмици имали су домаћи фудбалери у 11. минуту када је Зоран Шамара са десетак метара послао лопту високо преко гола. Само три минута касније Лазар Марјановић лоше је шутирао са врха петерца. У 21. минуту дошло је до мање гужве на терену након што је у казненом простору гостију пао Слободан Милановић, а судија Ирфан Пељто му показао жути картон због симулирања. Домаћи фудбалери тражили су пенал и окружили главног арбитра, а ситуацију је смирио капитен Крупе Александар Вукотић. Све наде Крупе угасио је Војо Убипарип у 33. минуту, који је искористио асистенцију Синана Рамовића. У првом минуту судијске надокнаде првог полувремена Рамовић је асистирао Џенану Зајмовићу, који је петом повисио на 2:0. Тренер голмана Крупе Мирандо Петрић искључен је у 59. минуту послије протеста након што је његовог играча Јову Лукића фаулирао Данијел Граовац, а судија није показао картон гостујућем фудбалеру. Млади играч домаћег тима замијењен је у 70. минуту због повреде аркаде. На 3:0 повисио је Горан Закарић којем је поново асистирао Рамовић, а он неометан матирао голмана. Одличну партију Рамовић је крунисао голом у 83. минуту за коначан резултат.

Жути на трибинама

На трибинама стадиона у Крупи на Врбасу окупио се велики број фудбалских радника, али је највећу пажњу привукао селектор репрезентације БиХ Роберт Просинечки, који је утакмицу посматрао у друштву једног од челника Крупе Драгомира Илића. Уз популарног Жутог на трибинама је био и селектор младе репрезентације БиХ Винко Мариновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана